Корнелия Нинова няма да посочи свой наследник в БСП. Това

...
Корнелия Нинова няма да посочи свой наследник в БСП. Това
Коментари Харесай

Петър Витанов: Конгресът на БСП може и да не приеме оставката на досегашния лидер

Корнелия Нинова няма да уточни собствен правоприемник в Българска социалистическа партия. Това сподели в ефира на " Денят онлайн " евродепутатът Петър Витанов. Той добави, че положението на Българска социалистическа партия е обезпокоително, като изрази вяра от утрешния конгрес да стартира ново начало. По думите му упованията са, че ще бъде събрано нужното болшинство, което да гласоподава оставката на ръководителя Корнелия Нинова.

" Оставката ще бъде гласувана, нямам доверие, че Нинова ще я отдръпна в последния миг. Има възможност обаче тя да не бъде призната от конгреса. Възможно е и да бъде посочен заместител, който краткотрайно да извършва пълномощията на досегашния ръководител. Няма по какъв начин обаче Нинова да уточни собствен правоприемник на поста. По-важното е какво ще последва след конгреса. Дали ще се опитаме да спасим партията или да дедем индулгенция на някого ", разяснява той.

Витанов добави, че е нужна смяна в партията другояче вероятността не е добра. " Властта не е тъждествена за партията, само че единствено посредством нея могат да се осъществят политики ", сподели още той.

Петър Витанов беше безапелационен, че няма да се кандидатира за ръководител на Българска социалистическа партия. Депутатите през днешния ден препотвърдиха удължаването на до момента настоящия бюджет. Според Витанов ще забележим една по-социална финансова рамка.

" Параметрите в бюджета ще разрешат близо 15-те % работещи небогати у нас, да отдъхнат. Най-накрая се откри болшинство, което да отстои концепцията за безплатните детски градини. Оптимистични са и настройките за парите за общините. Досега те бяха заложници на едноличните решения на един министър председател. Надявам се това да се е преодоляло. Има огромен недостиг в бюджета, който е позволен по време на пандемия. Имаме едни от най-ниските държавни задължения. Ако прогнозите за стопански напредък от близки 5% се потвърдят, ще може да се стартира наваксването с другите страни членки ", добави той.

Евродепутатът разяснява и апелите на Русия за евакуиране на НАТО от България и Румъния. По думите му това е част от геополитическата игра сред Съединени американски щати, Русия и НАТО.

" Европейски Съюз не би трябвало да става пленник на договореността сред Съединени американски щати и Русия. Приветствам целите на френското държавно управление, които желаят по-силен и независим Европейски Съюз, със лични отбранителни качества. Това искане маркира изходната позиция на Русия, от която тя ще прави взаимни отстъпки. България единствена може да упорства да има или не спомагателни войски на наша територия ", сподели още Петър Витанов.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР