Корнелия Нинова изрита Явор Божанков от ПГ на БСП, така

...
Корнелия Нинова изрита Явор Божанков от ПГ на БСП, така
Коментари Харесай

ТРУСОВЕ: Корнелия изрита Явор Божанков!

Корнелия Нинова изрита Явор Божанков от ПГ на Българска социалистическа партия, по този начин депутатът към този момент е самостоятелен! Всичко стартира часове по-рано, когато завърналият се от Съединени американски щати млад „ социалист ” напълно целеустремено скочи против позицията на парламентарната си група Българска социалистическа партия против изпращането на оръжие в Украйна.

Той обори изказванията на социалистите, че военната помощ ще ни вкара във война.

Божанков разгласи, че хората не трябвало да се плашат. „ Нашата отговорност е да водим нашия народ и въпреки да е мъчно, не би трябвало да гледаме накъде води публичното мнение и да опънем платната и да се водим по него “, съобщи младият народен представител.

Решението е значимо и алегорично и ще сложи България по пътя на своя цивилизационен избор, включи се той в хора на тези, които Българска социалистическа партия дефинира за „ Коалиция на войната “.

Той уточни, че Русия ни е оповестила за неприятелска страна още преди да изпращаме оръжия. Това е тяхното отношение към нас, няма нищо общо нашето почитание към тях с това, че Русия е агресор.

Тук делението на цивилизационен и нецивилизационен свят е същинско “, съобщи Божанков малко откакто Борислав Гуцанов разгласи, че всички страни са част от цивилизования свят. Според него единствено диктаторски режими подкрепяли Русия, „ от другата страна е демократични свят, даже Сърбия е заела своята позиция.

„ Тази война рано или късно ще свърши, ще е лицемерно България е да част от стратегиите за възобновяване и развиване и да получава пари, само че да не е част, когато народ е на мрачно студено, и страда. Жени и деца са подложени на систематичен геноцид от съветската страна, сподели още соцдепутатът.

„ Без да съм специалист в тази тематика съм склонен единствено с една теза. След време ще ни съдят по какъв начин сме дали своят вот. Такъв ден ще пристигна и ще има значение кой какво е споделил.

С ясно схващане какви последици може да има тази позиция за мен, по какъв начин може да се разчете, съм уверен в едно, желая да остане в стенограмите – ще пристигна ден, когато ще приказваме кой е бил прав. Русия няма да завоюва тази война “, сподели Божанков под ръкоплясканията на болшинството и забележимото отегчение на Българска социалистическа партия.

Стоян Таслаков от „ Възраждане “ съобщи с подигравка, че му прави чест, че заема радикално противоположна позиция на ПГ. Имате правото да си вържете знамето на Азов, само че се притеснявам да не ви изпратят другия път по-далеч и от кактусите, вметна той с отпратка за неналичието на социалиста през последните седмици и изказванията, че е на образование в Съединени американски щати.

Реклама

От ГЕРБ заваляха поздравления за позицията на Божанков, а той продължи с офанзивата и разгласи, че не вижда логичност в позицията на Българска социалистическа партия за мир. „ Не знам хората, които промотират тази концепция какво оферират, по какъв начин ще реализираме този мир, откакто би трябвало да се изтеглят войските от непозната суверенна страна.

Де факто споделяме – да ги смачкат по-бързо и да се свършва “, възстана аленият народен представител против Българска социалистическа партия. Според него съветската инвазия е обединила Европа и НАТО „ и направи западния свят по-силен от всеки път “. Радвам се, че в тази зала има болшинство и другата част не е такова, изненада той Българска социалистическа партия.

А водачът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова реши да реагира и цитира изявления на френския и американския президенти Макрон и Байдън, че има изгледи за мир и че са подготвени да беседват с Путин.

„ Рано или късно там ще има мир и той ще е натрапен посредством дипломатически договаряния и разсъдък. Искаме мир посредством дипломатически договаряния и диалози “, отвърна тя. И попита Австрия, Унгария, Лихтенщайн, Ирландия и други какви страни са. „ Изповядват ли европейски полезности – те не доставят оръжия и това го взеха решение техните национални органи “, уточни соцлидерката.

„ Опорката всички вършат по този начин и ние би трябвало да вършим по този начин, пада. Редица европейски страни споделиха „ не “ на оръжията, оказваме помощ с филантропична помощ, одобряваме бежанци, както е обикновено да се прави. Спрете да повтаряте като навитите човечета: „ по този начин прави целият свят “. Ако мислим за националния си интерес, би трябвало да доведем този диалог по различен метод “, настоя Нинова.

И попита депутатите знаят ли какво ще гласоподават. Оказа се, че единствено 16 депутати от 240 са прочели в секретно деловодство какво гласоподават.

Николай Дренчев от „ Възраждане “ предизвести, че войната ще свърши и в един миг Украйна и Русия ще се схванат и ще подпишат кротичък контракт. Ще останем ние, които се месим в спор, който не е наш, счита той.

И акцентира, че на вчерашните комисии е станало ясно, че изпращането на оръжие е интервенция в спора. „ Русия няма да не помни и няма да елементарни елементарно и бързо. Няма потребност да се противопоставяме по този начин. Конфликтът в Украйна стартира 2014 година когато тяхното държавно управление стартира да пресира малцинствата, в случай че бдяхме за правата, може би нямаше да се стигне до тук “, съобщи Дренчев.

Според него нашата войска е в окаяно техническо състояние и всичко, което даваме би могло да ни потрябва. „ Да, остарели руски мостри са, само че не сме модернизирали армията. С малко ръководство на средствата то може да е в интерес на армията ни “, уточни той.

Дренчев не е склонен с тезата, че изпращането на оръжията ще усъвършенства положението ни, тъй като даваме нещо, което по този начин и по този начин ще бъде унищожено, а сътрудниците ни щели ни дадат нещо. „ Няма такава стратегия. Това, което ще ни дадат, е просто по-изгодно да ни го дадат, в сравнение с да го употребяват или утилизират при тях “, ядоса се той.
Източник: narod.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР