Корнелия Нинова е получила призовка да се яви в прокуратурата

...
Корнелия Нинова е получила призовка да се яви в прокуратурата
Коментари Харесай

Корнелия Нинова е извикана на разпит в прокуратурата по жалба на Кирил Добрев

Корнелия Нинова е получила призовка да се яви в прокуратурата и да даде документи от съвещание на Националния съвет на Българска социалистическа партия. Това разгласи самата тя на конференция в партийната централа на " Позитано " 20.

От документа, възложен на медиите, излиза наяве, че в следствието е постъпила тъжба от Кирил Добрев, част от вътрешнопартийната съпротива на социалистите. Добрев бе изключен от партията през декември 2021 година, само че през юли т.г. съдът анулира това решение.

" Прокуратурата взе в свои ръце вътрешнопартийния прелом в Българска социалистическа партия. Вчера получих призовка. От мен се изисква да се явя вяднага на разпит, също така, да дава на прокуратурата запис и заверени копия на стенограма и протокол от съвещанието на Народно събрание на Българска социалистическа партия на 28 август ", разяснява Корнелия Нинова.

В документасе показва още и самата Корнелия Нинова да връчи призовки на двама души от Националния съвет - Борислав Гуцанов и Гергана Алексова.

" Да приказваш на партийно заседание наподобява се оказва закононарушение. Преписки за нарушители стоят с години на прокурорските бюра, а това нещо е задвижено в границите на месец. Няма да дава и един партиен лист на прокуратурата - да се снабдят със правосъдна заповед за претършуване и изземване и да заповядат, очаквам ги " Позитано " да дойдат да си ги вземат ", съобщи тя.



Нинова съобщи още, че тримата с Борислав Гуцанов и Гергана Алексова няма да се явят на разпит, до момента в който представители на правосъдното министерство не ги отведат персонално.

" Има член 71 от Наказателно-процесуален кодекс, да го задвижат. Представители на Министерството на правораздаването да дойдат и да ни отведат наложително на разпит за какво и какво сме говорили на партийно заседание. Чакаме ги, не се укриваме ".

Корнелия Нинова ще сезира вички виновни български и европейски институции за случая.

Вижте целия ѝ брифинг тук



Вчера след резултата от изборите в неделя. Над 70 души от Националния съвет на Българска социалистическа партия са подкрепили подписка, в която упорстват за ексклузивен конгрес, на който да се създадат кадрови промени в управлението на партията.

Самата Корнелия Нинова също направи изказване през вчерашния ден като съобщи, че, както и че Българска социалистическа партия няма да взе участие в коалиция с ГЕРБ и Движение за права и свободи.


Последвайте ни във и
Следете и канала на Българска национална телевизия в YouTube:
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР