Коригирането на ДДС ставката на парното на 9% би довело

...
Коригирането на ДДС ставката на парното на 9% би довело
Коментари Харесай

Инж. Христин Илиев: 9% ДДС би намалило сметките за парно, но само за този сезон



Коригирането на Данък добавена стойност ставката на парното на 9% би довело до понижаване на сметките на клиентите, само че по отношение на сегашния сезон. А за идващия се планува нарастване на цената на парното, което ще влезе в действие от 1 юли. Мнението е на изп. шеф на на „ Топлофикация “ Бургас инж. Христин Илиев.

„ При всички положения ДДС-то, тия 9% ние ги взимаме от крайния консуматор. Ще им се отрази на тях, в посока понижение на сметките. Но ние си приказваме за понижение, само че по отношение на цената на сезон 2021/22 година. А  каква ще е цената при новия сезон това не мога да кажа. Предложената от нас цена е много по-висока, тъй като ние вършим планове по нашите разноски, слагаме цената на газта. Комисията за енергийно и водно контролиране, в случай че би трябвало да се преценява с нашите претенции цената ще скочи доста нагоре “, коментира инж. Илиев.

Цената на парното може да се усили до 50%, само че действително това няма да стане, тъй като има и обществен детайл, добави инж. Христин Илиев. Натрупаните загуби за сдружението, след замразяването на цените на парното, са за над 10 млн. лева, сочат плановете на ТЕЦ-а.

„ В момента газ има, количествата, които заявяваме, ги получаваме, само че на други цени . Дали газта е от Русия, от къде минава, аз не знам “, уточни още инж. Илиев. 
Повече чуйте в звуковия файл:
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР