Коридорна библиотека и пейки с послания получиха като подарък за

...
Коридорна библиотека и пейки с послания получиха като подарък за
Коментари Харесай

Коридорна библиотека и пейки с послания за 80 г. на ОУ Кочо...

Коридорна библиотека и пейки с послания получиха като подарък за 80-годишнината на ОУ " Кочо Честеменски " неговите ученици. Даряването на книги е по самодейност на Обществения съвет, като част от събраните томчета ще са за Центъра за работа с деца на улицата.



Пейките с послания пък са от кмета на регион " Централен " Георги Стаменов и ще бъдат сложени в двора на учебното заведение. Една от тях по решение на учебната общественост ще бъде за парк " Лаута ".

" Днес отдаваме респект и благодарност на тези първи запалянковци, които през далечната 1934 година, година на война, със силата на мозъка и сърцето почнали да строят учебно заведение. Прекланяме се пред куража им, с който измежду ужаса на войната те са мислили за бъдещето - споделят от образователното заведение. - Осемдесет години с по 365 дни във всяка от тях учебното заведение ни е място, където се срещат радостната детска шум, учителската топлота и родителската съпричастност. Сменят генерации учители и възпитаници, а някогашните ни ученици водят своите деца и внуци в нашето учебно заведение. Заради същата онази мощ на духа, поради куража да мечтаеш, поради всеотдайността пред бъдещето, завещани ни от създателите ". Затова и мотото на образователното заведение е: „ Следваме обичаи, сбъдваме фантазии “ е девизът на нашето учебно заведение.

Юбилеят бе маркиран с виртуална разходка и филм с осъществявания на някогашни и сегашни възпитаници на ОУ „ Кочо Честеменски “. В него са включени и обръщения на ученици на школото, постигнали национални и интернационалните триумфи. Специален привет насочи Ваня Крайчева, която е била ученичка на учебното заведение и в този момент управлява ОУ „ Христо Ботев “ в Брестовица. Тя е и родственица на Кочо Честеменски.

Директорката Златка Алдженаби честити празника на цялата учебна общественост. Пожела на учениците да бъдат упорити и да следват фантазиите си, да бъдат положителни хора, да съумяват на всички места със познания и умения и да вършат света ни жив и хуманен. А учителите със мощ и воля да вървят безрезервно напред по пътя на духовността, тъй като съграденото с обич остава постоянно.

" Всяко време има своите сложни моменти, през които ние би трябвало да прекосяваме дружно. Тези моменти са предначертани да се кали духът ни. Нека продължим будителското си дело с обич към децата, с отговорност към себе си, родителите и обществото ", приканват от ОУ " Кочо Честеменски " на празника си.

Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР