Корейският производител Kia представи новото поколение на най-луксозния си модел

...
Корейският производител Kia представи новото поколение на най-луксозния си модел
Коментари Харесай

Kia представи новия си луксозен седан

Корейският производител Kia показа новото потомство на най-луксозния си модел – седана K9, който на някои пазари е прочут като K900 и Quoris. Това е и най-скъпият модел на марката, като формалната му премиера ще се състои на автосалона в Ню Йорк, започващ в края на месеца.


Засега корейците са спестовни на детайлности за модела, само че въпреки всичко прецизират, че той е пораснал на размери. Дълживата му е с 60 мм по-голяма от тази на предходното потомство на седана, като това се е отразила на дистанцията сред двете оси и на пространството в салона.
Като цяло дизайнът на K9 е изменен коренно – формата на предната и задната оптика е изцяло нова, като при решетката на радиатора още веднъж се залага на познатата от последните модели на марката нова фирмена идея „ Нос на тигъра”. В основата на седана е платформата, употребена при модела Genesis 90 на Hyundai.


В салона прави усещане големия екран на информационно-развлекателната система, а за интериора са употребявани естествена кожа и детайли от натурално дърво. Осветлението, което има 64 разнообразни оттенъка, може да се командва с жестове на ръцете. Като варианти за K9 се оферират адаптивни амортисьори, адаптивен круиз-контрол и обособени кресла за возещите се откъм гърба пасажери.
Гамата мотори на седана включва V6 турбомотор с размер 3,3 литра и мощ 370 к.с., който дебютира при Kia Stinger. Има и атмосферен V6 с размер 3,8 литра, разрастващ 315 к.с. Топ-версията на модела ще получи 5,0-литров V8 с 425 к.с.


Производителят дава обещание, че в някои страни – Съединени американски щати, Южна Корея и Канада, първокласният седан ще се продава още от май тази година. На останалите ще бъде наличен през есента. В Kia се надяват, че K9 ще продължи да се възприема като налична опция Mercedes-Benz S-Class, BMW 7-Series и Audi А8.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР