Корейският автомобилен блог сподели нова информация за бъдещия флагман от

...
Корейският автомобилен блог сподели нова информация за бъдещия флагман от
Коментари Харесай

Електрическият кросоувър Genesis GV90 ще бъде с подово отопление

Корейският авто блог показа нова информация за бъдещия флагман от гамата Genesis, електрическия кросоувър GV90. Според данните колата ще получи новаторска система за вътрешно отопление, основана на обичайните корейски топли подове ondol, само че ще споделя техническата плънка с Hyundai Seven и Kia EV9.

Масовото произвеждане на Genesis GV90 ще стартира през 2023 година, което значи, че премиерата може да се състои най-рано през 2022 година Към днешна дата е известно, че кросоувърът ще употребява платформата E-GMP, която стои в основата на други електрически транспортни средства на Hyundai Motor Group, и механически ще повтори серийните Hyundai Seven и Kia EV9.

Батерията му ще поддържа зареждане до 350 киловата (зареждането от 10 до 80% ще лишава 20-30 минути) и ще обезпечава пробег от към 500 километра. Според осведомени кросоувърът ще бъде оборудван с въздушно окачване, панорамен покрив Magic Roof (според описанието това е нещо като Mercedes Magic Sky Control, който трансформира прозрачността при подаване на ток и също по този начин блокира ултравиолетовите лъчи).

Най-интересна обаче е вътрешната отоплителна система, основана на обичайните корейски топли подове. Накратко, това са хоризонтални канали с зидария под стаята, през които минава парещ въздух от печката и отмерено загрява цялата повърхнина на пода.

Стратегията за развиване на Genesis планува производството на осем електрически транспортни средства до края на десетилетието, като годишното произвеждане по това време се чака да доближи 400 000 транспортни средства. Електрифицираният седан G80 и кросоувърът Electrified GV70 към този момент са показани. GV90 ще седи на върха на гамата, освен електрическата, а изобщо.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР