Корейски учени създадоха 49 клонинга на най-малкото куче в света,

...
Корейски учени създадоха 49 клонинга на най-малкото куче в света,
Коментари Харесай

Учени създадоха 49 клонинга на най-малкото куче на света

Корейски учени сътвориха 49 клонинга на най-малкото куче в света, с цел да схванат аргументите за дребния му размер, заяви в. " Дейли мейл ". Чихуахуата Мили влезе в Книгата на върховете на Гинес, тъй като растежът й е под 10 см и тежи единствено половин кг.

При раждането си тя е била толкоз дребна, че се е събирала в лъжица. Ветеринарите са мислели, че няма да оцелее, само че стопанката й Ванеса Семлър от Флорида самоотвержено я хранила на два часа с капкомер.
Миниатюрната Мили, която е към този момент на шест години, разнежи феновете на кучета от целия свят. Учени от фондацията за биотехнологични проучвания " Соам " в Сеул предложиха на Ванеса Семлър да я клонират, с цел да се опитат да дефинират генетичните предпоставки за дребния й растеж.

Специалистите са употребявали кафези на Мили, като са извлекли ядрата им и са ги трансплантирали в донорски яйцеклетки.

Развилите се ембриони са сложени в сурогатна майка.Първите клонирани кученца на Мили са се родили през август предходната година. Те са 12 и живеят със семейство Семлър. Кученцата са доста умни и игриви, като Мили. Характерите им са сходни. Външно те също доста си наподобяват, само че малко се разграничават на величина.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР