Корейската народнодемократична република (КНДР) вероятно ще изпрати 50 000 бойци

...
Корейската народнодемократична република (КНДР) вероятно ще изпрати 50 000 бойци
Коментари Харесай

КНДР праща 50 000 спецбойци в Украйна?

" Корейската народнодемократична република (КНДР) евентуално ще изпрати 50 000 бойци от силите за особено предопределение в Украйна ", това написа основаното в Нидерландия издание The Moscow Times.
Всичко по тематиката: Руската инвазия в Украйна 10053
" Според информация на разследващи служби на Съединени американски щати и Англия представител на Кремъл е посетил азиатската комунистическа страна преди няколко дни ", уточни още медията.

" В хода на диалозите, извършени в Пхенян, са били разисквани въпросите на двустранното военно съдействие. Дискутирана е била и тематиката за изпращането на военни на КНДР в Украйна. Според наличната  информация към 800 000 бойци и офицери от въоръжените сили на Северна Корея са изразили предпочитание да се бият на страната на Русия. Според данните са службите, в случай че Пхенян реши да помогне на Москва, той евентуално ще трансферира на фронта не повече от 50 000 спецбойци ", добави изданието.  

" КНДР е единствената страна, която призна по този начин наречените референдуми за присъединение на окупираните от Москва елементи от южните и източните украински Херсонска, Запорожка, Донецка и Луганска области към Русия ", напомни The Moscow Times.

" През ноември Съединени американски щати обявиха, че Пхенян е доставил на Москва артилерийски снаряди, а Русия - храни на Северна Корея.  Въпреки че двете страни отхвърлиха, бе открито, че КНДР е доставила голямо количество от тези муниции на Русия ", добави медията.

 
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР