Корейската KEPCO има намерение да популяризира южнокорейските АЕЦ, а целта

...
Корейската KEPCO има намерение да популяризира южнокорейските АЕЦ, а целта
Коментари Харесай

KEPCO обмисля да реализира свои атомни реактори в Tурция


Корейската KEPCO има желание да разпространява южнокорейските АЕЦ, а задачата е приемане на поръчки за планове в Турция. Преди дни вицепрезидентът на KEPCO Лим Хен Сон се е срещнал в Турция с министъра на енергетиката и естествените запаси на страната Фатих Дьонмез, с който са разискали настоящи въпроси, свързани с атомната промишленост, както и бъдещи проекти, осведоми http://www.ekn.kr/.

Турция възнамерява създаване на три АЕЦ, едната от която може да бъде ситуирана в Игнеада на брега на Черно море.

През май 2017 година турският президент Реджеп Ердоган посети Китай, където разиска проектите за строителство на АЕЦ. Засега не се показват съответните размери и цената на плана, само че в случай че бъде разгласен търг за него, това може да бъде късмет за Южна Корея.

Що се касае до АЕЦ „ Синоп “, френско-японски консорциум получи поръчка за строителството на централата, като в профил KEPCO, само че през предходната година Mitsubishi Heavy Industries се отхвърли от плана поради двойно по-високата цена на строителството от в началото плануваната.

От април 2018 година съветската корпорация „ Росатом “ построява първата атомна електроцентрала в Турция – АЕЦ „ Аккую “ на брега на Средиземно море.
Източник: 3e-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР