Кореспонденти на американския вестник The Washington Post са посетили позициите

...
Кореспонденти на американския вестник The Washington Post са посетили позициите
Коментари Харесай

Washington Post: На Украйна не й достига оръжие за контранастъпление към Херсон

Кореспонденти на американския вестник The Washington Post са посетили позициите на украинските войски край Херсон. Те оповестяват, базирайки се на източници от украинските въоръжени сили, че Киев към момента не може да стартира широкомащабно контранастъпление в този район, защото не разполага с задоволително оръжие.



Според публицистите украинската войска е принудена да води яростен пердах в намерено пространство, където нейните военнослужещи са уязвими, до момента в който съветските войски неотдавна са изпратили обилни подкрепления към региона на Херсон.

Около 3000 съветски бойци са пристигнали в региона на Херсон единствено през миналата седмица , съгласно чиновник на украинското разузнаване, който приказва с Washington Post при изискване за анонимност, свеждайки общата мощ на групировката на съветската войска на западния бряг на Днепър до най-малко 15 000 бойци.

Както сподели пред вестника представителят на мозъчния концерн Conflict Intelligence Кирил Михайлов, по-голямата част от новите попълнения са военни от елитните въздушно-десантни елементи, които оказват помощ за подсилване на формированията, изтощени от месеци на военни дейности.

Washington Post напомня, че представители на Украйна от много време дават обещание контранастъпление, което да докара до освобождението на Херсон .

Въпреки това представител на украинските специфични служби, който беседва с кореспондентите на вестника, е оценил вероятностите за настъпателна интервенция по следния метод: " Трябва да бъдем почтени - към този момент Украйна не разполага с задоволително оръжия за контранастъпление. "

Американският вестник цитира и изявление за украинските медии на военачалник Дмитрий Марченко, който се оплака, че " за жалост размерът на военната помощ, който ни дадоха обещание нашите западни сътрудници, ни се дава на дребни партиди, което по принцип доста ни затруднява да правим настъпателни дейности ". " Мисля, че откакто получим цялостния пакет от тази помощ, нашите контранастъпателни дейности ще бъдат доста бързи ", сподели Марченко.

Washington Post обаче цитира и основания във Вашингтон специалист Дмитрий Алперович от аналитичната компания Silverado Policy Accelerator, съгласно който Русия скоро ще изтегли войските си от самия Херсон заради неотдавнашната офанзива против военновъздушната база в Крим и многократните офанзиви на въоръжените сили на Украйна по маршрутите за доставка на съветската войска на западния бряг на Днепър .

Коментирайки опцията за атака в Херсон, Юрий Сак, консултант на украинския министър на защитата, сподели пред изданието, че " Украйна в никакъв случай няма да стане толкоз глупава като Русия и да стартира да хвърля хора в борба като пушечно месо, с цел да задоволи упоритостите на своите водачи. " " Въпросът е в цената ", заключи той.

Припомняме, че украинските сили оповестиха по-рано денем, че са разрушили и втория мост над Днепър в региона на Каховската Водноелектрическа централа край Нова Каховка, като по-рано бе изведен от строя и Антоновския мост и това се чака съществено да затрудни Русия да доставя и поддържа войските си на десния бряг на Днепър. Към момента към момента е изпползваем железопътния мост над реката в региона на град Херсон. Има и обходен път, който минава през друга река - този път Ингулец - над която има единствено един мост в село Дарьовка. Освен това съветските сили са построили и два понтонни моста през огромната река.

Това удостоверява опасността, която Русия усеща от по-големия обхват и акуратност на системите, които Украйна получи от западните си сътрудници, твърди Министерството на защитата. В края на краищата, откогато Украйна получи американски ракетни установки HIMARS, които ѝ разрешават да нанася удари на по-големи дистанции, украинските въоръжени сили бомбардират съветски бази и значими точки от маршрутите за доставки - като мостове - в окупираните територии.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР