Кораби от бреговата охрана на САЩ и Япония пристигнаха в

...
Кораби от бреговата охрана на САЩ и Япония пристигнаха в
Коментари Харесай

САЩ, Япония и Филипините започват първото по рода си тристранно морско учение

Кораби от бреговата защита на Съединени американски щати и Япония дойдоха в Манила за едноседмично тристранно военноморско обучение в Южнокитайско море с Филипините - първите сходни маневри в миг на възходяща угриженост от дейностите на Китай в района, съобщи „ TVP World “.


Филипинската брегова защита развяваше дребни американски и японски флагове, до момента в който американският USCGC Stratton и японският патрулен транспортен съд Akitsushima акостираха на кея. Учението от 1 до 7 юни във водите край провинция Батаан е самодейност на Съединени американски щати и Япония, а Австралия ще се причисли като наблюдаващ, съобщи по-рано през седмицата чиновник на филипинската брегова защита.

По време на учението бреговата защита на трите страни ще организира разнообразни действия, ориентирани към използване на морското право, морската сигурност и сигурност, търсенето и спасяването, наред с други, обявиха формалните лица.

Япония, Австралия и Съединените щати постоянно осъждат милитаризацията на Китай в Южнокитайско море и се стремят да се ангажират по-тясно със съдружника на Съединени американски щати Филипините, откогато Фердинанд Маркос-младши пое президентския пост предходната година от прокитайския си предходник Родриго Дутерте. /БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР