Корабът “Вера Су, който заседна преди около една година край

...
Корабът “Вера Су, който заседна преди около една година край
Коментари Харесай

Никой не пожела да купи “Вера Су”

Корабът “Вера Су ”, който заседна преди към една година край Яйлата, трябваше през днешния ден да бъде продаден на търг с очевидно наддаване в постройката на “Морска администрация – Варна ”.

По първична информация обаче нито една компания не е внесла документи за присъединяване в наддаването, като срокът за това изтече във вторник.

Очаква се по-късно през днешния ден от Министерството на превоза да дадат детайлности за тръжната процедура и за това по кое време ще се организира възможен втори търг.

Началната цена за кораба бе 460 хиляди щадски $ без Данък добавена стойност.

“Вера Су ” заседна край местността Яйлата при Камен бряг на 20 септември предходната година и бе изтеглен след повече от месец на 26 октомври.

От транспортното министерство, което тогава също се оглавяваше от Христо Алексиев, в този момент и вицепремиер, декларират, че цялостната интервенция по изтеглянето и изваждането на кораба, избрана от специалисти като извънредно рискова, е била добре планувана, координирана и извършена при прецизно следван проект под контрола на Алексиев.

По информация на някогашния министър на превоза Николай Събев разноските по евакуиране на “Вера су ” са на обща стойност съвсем 3 милиона лв. (2 млн. 897 хиляди 685. 77 лева). 
Източник: bg-voice.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР