Корабът с френска хуманитарна помощ за Украйна, който трябваше да

...
Корабът с френска хуманитарна помощ за Украйна, който трябваше да
Коментари Харесай

Корабът с френска хуманитарна помощ за Украйна няма да пристигне в Румъния

Корабът с френска филантропична помощ за Украйна, който трябваше да дебаркира през днешния ден в румънското черноморско пристанище Аджиджа, няма да дойде в избрания ден заради справедливи аргументи, заяви посолството на Франция в Букурещ, съобщи Аджерпрес.

Дипломатическото посланичество разгласи през вчерашния ден, че над 1000 тона филантропична помощ, включваща противопожарни и избавителни машини и съоръжение, лекарства и здравна техника, хранителни дажби и други, ще дойде през днешния ден в пристанища Аджиджа, което е част от пристанище Констанца.

След идването си в Румъния товарът трябваше да бъде превозен до филантропичния център в Сучава, Североизточна Румъния.

В съдействие с френските посолства в Румъния и Украйна даренията трябваше да бъдат разпределени сред избрани украински бенефициенти, измежду които Службата за незабавна помощ на Украйна, министерството на опазването на здравето на Украйна, както и градовете Чернигов, Харков, Одеса и Стрий.

Корабът с филантропична помощ отплава от Марсилия на 28 септември, където се състоя гала в наличието на френския министър на Европа и външните работи Катрин Колона. Стойността на пратката е към 10 млн. евро.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР