Кораб на италианската брегова охрана с повече от 500 имигранти,

...
Кораб на италианската брегова охрана с повече от 500 имигранти,
Коментари Харесай

Италиански кораб с 522 мигранти акостира в Сицилия

Кораб на италианската брегова защита с повече от 500 имигранти , в това число десетки, избавени от американските Военноморски сили до Либия през предходната седмица, дебаркира на пристанище в Сицилия във вторник вечерта, осведоми Агенция Франс Прес.

Само преди дни вътрешният министър на Италия Матео Салвини забрани на кораби на неправителствени организации с мигранти да дебаркират на италиански пристанища.

 Италия желае Фронтекс в Африка, а не в морето
Италия желае Фронтекс в Африка, а не в морето

Това съобщи италианският транспортен министър Данило Тонинели

Корабът Diciotti с 522 души дебаркира в Поцало, оповестиха от Върховния комисариат на Организация на обединените нации за бежанците в Италия.

Те са избавени при голям брой интервенции, 42 души са избавени от удавяне и те се нуждаят от незабавна здравна помощ, разяснява организацията.

Дузина мигранти, в това число шест деца, три дами и един мъж, към този момент са закарани в Поцало и за тях се грижи Италианският червен кръст.

Не е ясно дали са част от групата от 41 мигранти, избавени от USNS Trenton край Либия през предходната седмица. Те бяха трансферирани на Diciotti.

 Макрон се оправда пред Конте: Не съм желал да обидя Италия
Макрон се оправда пред Конте: Не съм желал да обидя Италия

Конте удостовери проектите си да се срещне с президента на Франция

Екипажът на американския транспортен транспортен съд също видя 12 тела във водата.

Намиращ се наоколо транспортен съд на организацията Sea Watch предложи помощ за превозване на мигрантите до италианско пристанище, само че управляващите отхвърлиха.

Салвини предизвести, че няма да се позволява на кораби на неправителствени организации да стоварват " човешки товар " на италианските пристанища.

 Италия мъмри посланика на Франция
Италия мъмри посланика на Франция

След като Макрон подлага на критика политиката на Италия към мигрантите

Миналата седмица новото италианско държавно управление забрани на транспортен съд на неправителствена организация с повече от 600 мигранти да дебаркира в Италия, което провокира дипломатически скандал с Франция.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР