Копърът има заслужена слава не само като кулинарна подправка, но

...
Копърът има заслужена слава не само като кулинарна подправка, но
Коментари Харесай

Вижте лечебните свойства на копъра

Копърът има заслужена популярност освен като кулинарна фалшификация, само че и като растение с лечебни свойства. Той се употребява за попречване на дефицита на витамини през зимните дни, за лекуване на болести на пикочната и половата системи, за стабилизиране на кръвното налягане и при някои козметични проблеми.
Ароматният култивиран копър е едно от най-популярните и публикувани пикантни растения, което се употребява в готвенето заради неповторимия си мирис.
Това е една от най-често срещаната фалшификация в кухнята. Копърът се употребява необятно при приготвянето на рибни, месни и зеленчукови ястия, с цел да им придаде неповторим мирис.
Свежият копър се прибавя към салати, супи, съществени ястия. Изсушеният копър също се употребява като фалшификация, като неговата енергийна стойност е по-висока спрямо пресния. Семената на ароматното зелено растение се употребяват в производството на маринати.
Феновете на тази фалшификация може даже да не знаят за многото потребни свойства на копъра. Ако консумирате копър с "тежка " храна това ще форсира разграждането на мазнините. Копърът е с ниско наличие на калории - единствено тридесет килокалории на 100 грама зеленина, тъй че може безвредно да се употребява в диетичното хранене, с цел да го обогати с потребни субстанции.
Тази ароматна билка съдържа цялостен набор от хранителни субстанции. Копърът съдържа огромно количество микроелементи - каротин, калий и калций, витамини А, В1 и В2, фолиева и аскорбинова киселини, етерични масла. Редовната консумация на копър ще ви помогне да се отървете от безсънието, да освежите тена си, а също по този начин ще ускорите растежа на косата и ще заздравите ноктите си.
Копърът е потребен и тъй като има съдоразширяващи свойства. Поради това може да се употребява за стабилизиране на кръвното налягане при хора с хипертония.
Лосионите от копър ще оказват помощ при проблематична кожа, защото копърът има бактерицидни свойства.
Компрес с охладена настойка от копър преди лягане ще помогне за облекчение на умората и напрежението в очите и при зачервени клепачи.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР