Контузията, която получи световният рекордьор Юсейн Болт в последното в

...
Контузията, която получи световният рекордьор Юсейн Болт в последното в
Коментари Харесай

Контузията на Болт не е сериозна, успокоиха от щаба на Ямайка

Контузията, която получи международният рекордьор Юсейн Болт в последното в кариерата си съревнование, не е сериозна. 8-кратният олимпийски първенец не съумя да финишира в щафетата 4Х100 м, откакто усети дискомфорт. От щаба на Ямайка увериха, че не става дума за сериозна контузия, а крамп в левия крайник.

" Крамп в левия крайник е, само че има доста болежка и отчаяние от загубата в надпреварата. Последните три седмици бяха сложни за него. Надяваме се на най-хубавото за него ", се споделя в формалното известие на лекарския щаб.

Съотборниците на Болт пък показаха студеното време в британската столица за една от главните аргументи за появяването на травмата.

" Накараха ни да чакаме прекомерно дълго. Стояхме 40 минути преди старта, а вътре беше доста студено. Мускулите ни изстинаха ", съобщи един от сътрудниците на Болт в щафетата - Йохан Блейк.

Самият спринтьор не пропусна да благодари на съотборниците си за поддръжката в последното в грандиозната му кариера съревнование.

Болт напуща пистата след 8 олимпийски и 11 международни трофеи. Той държи международните върхове на 100 м (9,58 сек), 200 м (19,19 сек), а с Ямайка държи най-хубавото време в щафетата 4Х100 м (36,84 м).
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР