Контузия и лична драма са повлияли на представянето на тежкоатлета

...
Контузия и лична драма са повлияли на представянето на тежкоатлета
Коментари Харесай

Божидар Андреев се размина с олимпийския медал на щанги в Токио

Контузия и персонална драма са повлияли на представянето на тежкоатлета Божидар Андреев на Олимпийските игри в Токио.

24-годишният Андреев приключи пети в категория до 73 кг, откакто приключи с дуел от 338 кг. Той изхвърли 154 кг и изтласка 184 кг, като два несполучливи опита на 189 и на 190 кг във второто придвижване на процедура го лишиха от бронзовото отличие.

" Дойдох за орден, надявах се да стана най-малко трети. Малко кофти беше. Имах проблем с рамото и заради тази причина и някои други не съумях да подвигам на най-много. Надявам се да се поправя в идващите надпревари, които ми предстоят. След три години отново има Олимпиада и се надявам там да реализира това, което би трябвало. Живот и здраве в Париж ще реализира доста повече от това, което през днешния ден направих.

Нещата не се объркаха на опитите, просто имам напрежение в рамото и много ме боли. Този проблем ми е от три-четири седмици и болките не престават. Появи се на подготовка. Нямах опция да му отделя време, тъй като нямах време до надпреварата. Реших да подвигам с болки, няма по какъв начин, това е ситуацията. Тренирах, само че не чак толкоз, тъй като с тези болки няма по какъв начин. Не знам какъв брой сериозен е казусът. Като се прибера ще отделя време да го погледнат. Дори с болки подвигах 190 на подготовка, само че през днешния ден не ми беше ден.

В последния опит доста желаех да подвигна. Избързах, доста избързах, не можах да направя обикновено опита. Поради това малко се разколебах и изтървах щангата. Не можах да се оправя. Имах едно огромно заричане към треньора ми, че ще дам всичко от себе си, че ще реализира това, което би трябвало. Не съумях и се оправдавам за това, което направих. Но отсега нататък се надявам да го реализира ", описа европейският отличник от Батуми 2019, представен от Българска телеграфна агенция.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР