Концесионерът на пристанището за обществен транспорт Пристис Порт Пристис е

...
Концесионерът на пристанището за обществен транспорт Пристис Порт Пристис е
Коментари Харесай

Вместо плаващ басейн Русе ще има понтон за атракции

Концесионерът на пристанището за публичен превоз " Пристис " " Порт Пристис " е изискал смяна на годишната си капиталова стратегия за 2023 година Предложението ще би трябвало да бъде утвърдено от общинските съветници на сесията пред декември, оповестява.

Съгласно концесионния контракт, капиталовата стратегия за 2023 година планува създаване на плаващ басейн с непрекъснато течаща вода от р. Дунав, т.е. плаващ басейн в руслото на реката в зоната на корабно място №8 (бившия конски плаж). Заложеният размер на инвестицията е бил 50 000 лева

Вместо това обаче концесионерът да бъде построен понтон за културно-масови, публични и атракционни действия, като общата стойност инвестицията ще бъде 115 000 лева Средствата са планувани за преустрояване и реорганизация на плаващо устройство понтон №4, закупуване и монтиране на два броя преходни мостове с дължина 20 м и широчина 2 м, полагане на антикорозионна отбрана на всички железни елементи с следващо цветово аранжиране на обособените зони, присъединение на корабното място към новоизградената довеждаща ВиК и електро инфраструктура, профилирана машинизация за монтажа на оборудванията.

Необходимостта от предлаганата смяна се обосновава както с техническите условия и условия при възможната реализация на плаващия басейн, по този начин и с нормативната допустимост. Регионалната здравна инспекция-Русе е изпратила мнение, съгласно което потреблението на непрекъснато течаща вода от река Дунав за реализация на плана не би било допустимо . Причината е, че качеството на водата от реката не дава отговор на условията на настоящите нормативни документи. В поддръжка на това са заповедите, издадени от кметове на градове по поречието на реката, в това число и за Русе, за възбрана на къпането в р. Дунав.

Затова мнението на общинска администрация е в поддръжка на смяната на концесионния контракт, в който вместо плаващ басейн да се направи понтон за атракции и събития.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР