Концертът-спектакъл Вивалди завинаги разказва важни моменти от живота и творчеството

...
Концертът-спектакъл Вивалди завинаги разказва важни моменти от живота и творчеството
Коментари Харесай

Маестро Максим Ешкенази повежда на пътешествие с музиката на Вивалди

Концертът-спектакъл " Вивалди вечно " споделя значими моменти от живота и творчеството на един от най-великите композитори. Симфоничният театър ще бъде показан на 14 август от 21 часа и на 18 септември от 20 часа в парк-театър " Борисова градина ".

Организаторите на събитието споделят, че " Вивалди вечно " няма да бъде единствено за слушане, тъй като съчетава трогателен кино роман, който ще пресъздава епохата и житейския път, през който минава един от най-значимите барокови композитори в цяла Европа и симфоничните тълкования на неговото извънредно по размер и художествено въздействие творчество. През описа за персоналната история на гения ще се търси тайната за безсмъртието на неговите музикални произведения.

Спектакълът обгръща младежките години в родната Венеция, интервала " Оспедале каузи Пиета ", последните години от живота на Вивалди и най-популярното му произведение " Четирите годишни времена “. Сценарият и режисурата са на Борис Радев.

През музикалното странствуване ще ни поведе един от най-талантливите диригенти Максим Ешкенази, който ще дирижира Симфониета - Враца.

Солисти са цигуларите Зорница Иларионова и Борис Соколов, фагот - Христо Захариев, флейта - Христо Павлов, обой - Йоан Кьосев, тромпет - Георги Стойков и Доналд Крийч. На сцената излизат също сопраните Мария Божилова и Таня Радева-Лазарова, както и танцьорите Стефан Вучов и Елизабет Якимова.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР