Концернът Fiat Chrysler Automobiles (FCA) ще вземе активно участие в

...
Концернът Fiat Chrysler Automobiles (FCA) ще вземе активно участие в
Коментари Харесай

Fiat Chrysler ще произвежда електрически летящ автомобил от 2023-а

Концернът Fiat Chrysler Automobiles (FCA) ще вземе интензивно присъединяване в създаването и производството на нов тип градски превоз - по този начин наречените летящи коли с благоприятни условия за отвесно политане и кацане. Това оповестява пресслужбата на американско-италианския авто производител.

FCA реализира дефинитивно съглашение с основаната в Калифорния Archer, която има намерение да показа първия си аероплан с електрическо задвижване тази година.
 Къде са ни летящите коли?
Къде са ни летящите коли?

Hyundai и Uber са следващите, които желаят да създадат фантазията действителност

Съдейки по единственото изображение, новият летателен уред ще бъде стилен конвертоплан с шест ротационни винтови мотора, които основават покачване при отвесно политане и работят като тягови единици по време на водоравен полет. Максималната скорост на летящата кола ще бъде 240 км в час, а обсегът на полета без презареждане на батериите ще бъде до 100 километра.

Благодарение на партньорството с FCA, Archer ще получи достъп до развитата верига за доставки на автомобилния колос, релативно евтини композитни материали, както и техническо и дизайнерско ноу-хау. В момента експертите на Archer и FCA към този момент сплотиха напъните си за основаване на детайли от кабината на летателния уред.

Партньорите ще създават летящи коли в огромни количества. По предварителни данни серийното произвеждане е планувано за 2023 година.
 Chrysler може да остане в предишното след сливането на Peugeot и Fiat
Една марка евентуално няма да оцелее след основаването на четвъртия максимален авто производител

Обединената компания ще носи името Stellantis, а последното затруднение пред сливането ще бъде преодоляно през днешния ден

FCA не е единствената автомобилна компания, която се интересува от създаването на нов тип превоз. Например, през 2019 година Hyundai сътвори особено поделение за летящи коли, напомня autonews.ru.

Негов водач беше Шин Джевон, който преди този момент правеше аеронавигационни проучвания в НАСА в продължение на към 30 години. Тогава компанията означи, че скоро услугата за въздушно такси ще се трансформира в една от най-важните транспортни системи, която ще понижи натоварването на пътната мрежа в най-големите градове в света. Широка гама от летящи машини са планувани за произвеждане през 2028 година.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР