Концентрацията на военни и техника от Киев на линията на

...
Концентрацията на военни и техника от Киев на линията на
Коментари Харесай

Кремъл: Заплахата от украински провокации в Донбас е по-висока отпреди

Концентрацията на военни и техника от Киев на линията на прикосновение в Донбас приказва за подготовката на Украйна за настъпателни интервенции, това не може да не тревожи Русия. Това съобщи пред публицисти в понеделник прессекретарят на президента на Русия, Дмитрий Песков. Според него за повишаването на напрежението способства и "информационната нервност ", която Съединени американски щати и съдружниците им в Алианса стартират в общественото пространство.
Снимк: ТАСС

 

Заплахата от провокации от украинските въоръжени сили в Донбас в този момент е по-висока отпреди, каза Дмитрий Песков, отговаряйки на въпрос по какъв начин Кремъл прави оценка опасността от украинска атака и провокации против провъзгласените републики. „ В този случай бихме желали да забележим по какъв начин страните от НАТО в многочислените си изказвания всякога приканват Киев даже да не си помисля за опцията за военно споразумяване в Украйна “, сподели той.

„ Искам да отбележа, че всичко това не се случва поради това, което ние, Русия, вършим. Всичко се случва поради това, което вършат НАТО, Съединените щати и заради информацията, която те популяризират “, акцентира Песков.

"Що се отнася до съответните дейности, с вас виждаме изказванията, които Северноатлантическият алианс разгласява за увеличение на контингента и концентриране на сили и средства на източния фланг. Всичко това води до повишаване на напрежението ", сподели представителят на Кремъл. Според него за повишаването на напрежението в областта на сигурността способства и "информационната нервност ", която Съединени американски щати и съдружниците им в блока стартират в общественото пространство.

„ Като цяло установяваме и желаеме да обърнем внимание на обстоятелството, че ескалацията на напрежението се реализира посредством осведомителните дейности и съответните дейности, подхванати от Съединени американски щати и НАТО “, акцентира представителят на съветския водач. Говорейки за осведомителни действия, имам поради осведомителната нервност, на която сме очевидци. Тя е обилно рамкирана от голямо количество погрешна информация, просто неистини – имам поради фейкове ".

Дмитрий Песков добави, че активността на НАТО наоколо до границите на Русия не може да бъде пренебрегната от съветските военни. „ Подобни дейности и засилената интензивност на НАТО наоколо до нашите граници не могат да бъдат пренебрегнати от нашите военни, които дават отговор за сигурността на страната ни “, сподели представителят на Кремъл.

 

 

 

 
Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР