Контролираният от Русия язовир Каховка бе частично взривен малко преди

...
Контролираният от Русия язовир Каховка бе частично взривен малко преди
Коментари Харесай

Лондон: Взривеният язовир Каховка причини тежки наводнения

Контролираният от Русия язовир Каховка бе отчасти взривен малко преди 03:00 ч. локално време на 6 юни 2023 г. До 12:00 ч. цялата източна част на язовира и огромна част от хидро и комуналната инфраструктура бяха пометени. Това заяви английското министерство на защитата в ежденевната си сводка за войната в Украйна.

Нивото на водата в язовир Каховка беше рекордно високо преди сриването. Особено огромен размер вода, наводни региона надолу по течението.

Запорожката атомна електроцентрала, която се намира на 120 км от язовира, е малко евентуално да се сблъска неотложно с спомагателни проблеми с сигурността вследствие на падащите равнища на водата в резервоара.

Структурата на язовира евентуално ще се утежни още повече през идващите няколко дни, причинявайки спомагателни наводнения.

Новината за взривената язовирна стена на Нова Кавока бе оповестена на 6 юни. Москва и Киев си отправиха взаимни обвинения за гърмежа. Съвета за сигурност към ООН също свика изключително положение поради язовира. Поне седем души са в незивестност след наводнението.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР