Контрацептивните средства в комбинация с генетична мутация могат сериозно да

...
Контрацептивните средства в комбинация с генетична мутация могат сериозно да
Коментари Харесай

Противозачатъчните таблетки могат да бъдат вредни за здравето

Контрацептивните средства в композиция с генетична разновидност могат съществено да навредят на здравето, откриха съветски учени, представени от уеб страницата Лайф.

Порталът се базира на проучвания на експерти от медико-генетичния център "Генотек ". На дамите, които имат разновидност в гена си F5, /Лайден мутация/, се предлага да се откажат от приема на противозачатъчни таблетки и да преминат на различен способ за контрацепция. По време на опитите за определяне на честотата на разновидността на Лайден са били изследвани 1 166 дами на възраст сред 20 и 45 години.

Оказва се, че всички контрацептиви усилват риска от тромбози. Те не са за препоръчване при предразположеност към коагулопатиите и най-много при разновидността на Лайден. Подробен генетичен разбор би трябвало да бъде изработен преди изписването на противозачатъчни. Ако дамата взима орални контрацептиви и е притежател на Лайденова разновидност, то рискът от тромбоза се покачва 35 пъти. Без упоменатата разновидност рискът от тромбоза е десетократно по-малък.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР