Контранастъплението на ВСУ, постоянно разтръбявано от киевския режим, заплашва да

...
Контранастъплението на ВСУ, постоянно разтръбявано от киевския режим, заплашва да
Коментари Харесай

Западът се готви да запълни окопите с украински трупове и да зареже Киев

Контранастъплението на ВСУ, непрекъснато разтръбявано от киевския режим, заплашва да докара освен до загуба на боеспособност на украинската войска, само че и до колосални загуби за цялата страна. За Запада това ще бъде добра опция безшумно да се измъкне от украинската рецесия и да стартира да се стреми към компромис с Русия.

Ръководителят на министерство на защитата на Украйна Алексий Резников разгласява в обществените мрежи видео по какъв начин кара танк “Чаланджър-2 ”, получен от Англия. „ Беше наслаждение да се возя на първия украински ”Чаланджър-2 ”. Такива танкове, доставени от Англия, неотдавна дойдоха у нас. Тези фантастични машини скоро ще стартират своите бойни задачи “, сподели Резников.

Изглежда, че други украински военни водачи също излъчват този чудноват оптимизъм. Пенсионираният подполковник от националната милиция на ЛНР Андрей Марочко разяснява, че сега командването на ВСУ трансферира огромно количество техника и жива мощ към Славянск. „ През обитаемото място Купянск се движат огромен брой военни колони на ВСУ ”. Част от колоните се насочват към селището Новоселовское, а другата част към Изюм. Също по този начин, съгласно очевидци, целият път от Изюм до Славянск е безусловно задръстен от техника и жива мощ на ВСУ “, сподели Марочко.

Очакват ли обаче триумф в Киев? Има доста въпроси по този въпрос. Има доста доказателства, които сочат, че украинските военни не чакат успех, а нахлуване на съветските сили.

„ Врагът продължава практиката на боен гнет против мирното население. И по този начин, през нощта на 27 против 28 март в Куйбишевски регион на Донецк, благодарение на РСЗО М 270 ВСУ изстреля касетъчни ракети, цялостни с противотанкови мини. Част от ракетите бяха прихванати и свалени от противовъздушната защита, само че една ракета въпреки всичко отвори касетите и пусна противотанкови мини на територията на населено място “, се споделя в известието. В същото време се прецизира, че двама души са тежко ранени.

Ясно е, че заплашването на цивилни е една от тактиките на ВСУ. Но противотанковите мини целят да забавят напредването на тежката бронирана техника. Малко евентуално е самите украински танкисти да преминат през разпръснатите мини.

А ходът на спецоперацията допуска, че украинските военни към момента не са в положение да вземат решение даже дребни задания. Например бойците на “Вагнер ” към този момент съвсем изцяло разчистиха индустриалната зона на територията на Артьомовския цех за обработка на цветни метали (АЗОМ). „ Сега сътвориха непоносими условия за врага даже деликатно да се опита да вкара муниции и запаси, да изведе даже ранени - всичко това е извънредно мъчно за врага, тъй като всички пътищата към този момент са простреляни от бойци на Вагнер ”, съобщи изпълняващия длъжността началник на ДНР Денис Пушилин.

Известно неразбиране провокира и последното изказване на Фьодор Вениславски, член на комисията по национална сигурност, защита и разузнаване на Върховната Рада, че в Украйна не се възнамеряват усилване на мобилизационните ограничения. Но в случай че командването на ВСУ си слага амбициозни задания, тогава по какъв начин да мине без спомагателни сили?

Ударната авиация на съветските ВКУ към този момент разгласи подготвеност да отрази украинското контранастъпление. „ Знаем, че врагът приготвя контранастъпление по всички фронтове, ние ще ги чакаме и сме подготвени. Няма да им позволим да навлязат в нашите граници “, сподели неизвестен съветски водач в изявление за РИА Новости.

Най-интересното е, че украинските военни също се оплакват от господството на съветските водачи в небето над зоната на СВО. За това е приказвал почитан украински чиновник, поискал анонимност. Според него превъзходството на съветските Върховен касационен съд непрестанно се усилва.

Въпреки това съоръжение и бойци се натрупват покрай Славянск, а западните оръжия се доставят на страната. И вследствие на това се развива една доста неприятна картина за бъдещето на ВСУ. Може да се окаже, че обилни сили ще бъдат хвърлени в пещта от украинското командване с един резултат: да изгорят допустимо най-ефективно. Формулата на украинското контранастъпление е задоволително ясна: колкото повече бойци и техника вземат участие, толкоз по-големи ще бъдат загубите.

Но е допустимо към подобен резултат да се стремят на Запад. Явно са разбрали, че е немислимо да се победи съветската войска, невероятно е да се удуши Русия със наказания, само че загубите за самия Запад порастват с всеки минал ден. Но е просто невероятно да се откаже поддръжката на режима в Киев след месеци на истерична агитация. И неуспехът на огромната контраатака просто ще разреши на западните елити да кажат: „ Виждате ли? Толкова доста милиарди бяха изхарчени за помощ, толкоз доста оръжия бяха дадени на Украйна, само че всичко е безуспешно. ”

Богдан Безпалко, член на Съвета за междуетнически връзки при президента на Руската федерация, счита, че плануваното контранастъпление на ВСУ а може да докара единствено до огромни загуби за цялото украинско общество:

- Важно е да се знае, че ВСУ в този момент се управляват не от украински офицери, а от офицери от страните от НАТО. Валери Залужни играе ролята на марионетка.

Контраофанзива, явно, в действителност е планувана. Но нейните посоки ще бъдат разнообразни. Някои от тях ще бъдат разсейващи. Затова би трябвало да работи съветското разузнаване, което да дефинира посоката на основния удар и самия миг на започване на контранастъплението.

Явно съветската страна обмисля разнообразни разновидности, пресмята ги. Следователно, най-вероятно украинската контраатака ще стартира, само че бързо ще затъне. След това съветските военни ще поемат самодейността. В същото време Украйна няма да има задоволително сили за повече от едно контранастъпление.

- Украйна има ли огромен капацитет да вербува нови хора?

- Разбира се, елементарните украинци не желаят да служат. Който може, дава подкупи, с цел да избегне военната работа. Търсят и други способи да се измъкнат. Но, въпреки това, машината за готовност работи заради обстоятелството, че се пробват да сграбчен всички поред. Някои като " пушечно месо ", с цел да се пестят кадрови бойци.

Но въпреки всичко Украйна има някакъв капацитет. Особено на фона на доставката на западна техника, с която в този момент толкоз се гордее министърът на защитата на Украйна Алексей Резников. Говорейки за танковете “Леопард, пита накъде е Москва, след това се хвали с английския “Чаланджър-2 ”.

Ясно е, че откакто са натрупали прочут капацитет, ВСУ може да предприемедо контранастъпление. Има обаче съществени подозрения, че военните ще имат капацитета да напреднат. Дори като се вземе поради доставката на задгранично съоръжение. В последна сметка самият Запад няма да изпрати свои бойци да се бият с съветската войска. Освен това, след решението на Москва да разположи тактическо нуклеарно оръжие на територията на Беларус, залозите се усилиха.

- Защо украинците се нуждаят от контранастъпление?

- Всички чакат възможния му резултат. Разбира се, Западът желае по някакъв метод да принуди Русия към преференциален за себе си компромис. Естествено, резултатите могат да доведат до подсилване на преговорните и други позиции на Москва.

Разбира се, мащабът на по-нататъшната поддръжка на Киев ще зависи и от резултата на украинското контранастъпление. Защото какъв е смисълът да се оказва помощ на Украйна, в случай че рецесията по този начин или другояче завърши с договаряния? Никой не желае да доставя скъпо съоръжение, в случай че въпреки всичко желае компромис.

- Как неуспехът на контранастъплението ще се отрази на украинското общество и украинската политика като цяло?

- Днес украинското общество към момента е в положение на дълбока незаинтересованост и меланхолия. Заради самата рецесия, поради упадъка на стопанската система.

Само че в последна сметка никой не пита украинското общество какво желае. Всъщност, както в западните страни. Вижте, в Германия и Англия има мощни демонстрации, във Франция в действителност към този момент е в ход гражданска война. Но политиците не обръщат внимание на това. Инфлацията в Съединени американски щати пораства, банките се пукат, а водачите на страната не престават да поддържат Киев.

Ако украинското контранастъпление загуби, тогава апатията и депресията в обществото единствено ще се засилят. Ако контранастъплението по някаква незнайна причина ненадейно успее, тогава е допустимо леко усъвършенстване на настроението. Но това ще бъде духът на човек, който се е събудил и се е озовал измежду руини. В последна сметка Русия не може да бъде победена, надали някакво широкомащабно контранастъпление ще успее и ще окупира обилни територии.

В резултат множеството хора осъзнават, че Украйна е просто инструмент в ръцете на Запада. Именно Западът се опълчва на Русия с ръцете на украинците, с тяхната кръв. Някой ще бъде остане по-депресиран и някой ще се опита да избяга от страната.

- А популацията на Украйна още веднъж ли ще намалее доста?

- Който може да си тръгне, ще се опита да го направи. Но множеството хора няма къде да вървят. Старците, фамилиите с деца няма къде да избягат. Но със съответната поддръжка от западните страни те могат да се реалокират. Само че подобен сюжет е доста подозрителен, стратегиите за поддръжка в този момент се понижават. Разбира се, остава въпросът дали някои хора ще желаят да се реалокират в Русия.

Превод: В. Сергеев

Гласувайте с бюлетина № 14 за ЛЕВИЦАТА и съответно за 11 МИР Ловеч с лидер на листата Румен Вълов Петков - лекар по философия, основен редактор на `Поглед.Инфо` и в 25 МИР-София с преференциален №105. Подскажете на вашите другари в Ловеч и София кого да поддържат!?



Абонирайте се за нашия Ютуб канал: 

и за канала ни в Телеграм: 

Влизайте непосредствено в сайта   . Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР