Контрабандни златни накити за над 146 000 лева задържаха митническите

...
Контрабандни златни накити за над 146 000 лева задържаха митническите
Коментари Харесай

Иззеха златни накити за над 146 000 лв. на „Капитан Андреево“

Контрабандни златни украшения за над 146 000 лв. задържаха митническите чиновници на " Капитан Андреево ", оповестиха от Агенция " Митници ". На 27 септември на пункта идва рейс с турска регистрация с 24 пасажери, на път от Турция през България за Румъния.

Превозното средство с лидер турски жител е селектирано за щателна митническа инспекция. Част от пасажерите заявили, че придвижват кутии цигари, които са конфискувани заради надвишаване на нормите за безмитен импорт от 2 кутии.
 Агенция „ Митници “
В хода на инспекцията митнически чиновник забелязал, че един от пасажерите - румънски жител се пробва да избегне митническата инспекция.

При осъществяване на персонален обзор се открива, че мъжът е укрил към кръста под разтеглив колан, 10 картонени кутии, съдържащи произведения от жълт метал - пръстени, медальони, гривни, синджири, огърлици, обеци. С

Според направената от експерт експертиза накитите с тегло 1633 грама са златни и са на стойност 146 970 лв.. Контрабандните бижута са арестувани.

По случая се води следствие под надзора на прокуратурата в Хасково. Спрямо румънския жител е взета мярка за неотклонение парична гаранция и възбрана да напуща страната.

През последните два месеца чиновниците на " Капитан Андреево " са иззели 12 733,43 грама златни произведения на стойност към 1 250 000 лева
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР