Контрабандни златни накити на стойност над 60 000 лева задържаха

...
Контрабандни златни накити на стойност над 60 000 лева задържаха
Коментари Харесай

Задържаха контрабандни златни накити за над 60 000 лв.

Контрабандни златни украшения на стойност над 60 000 лв. задържаха митническите чиновници в Малко Търново при инспекция на лека кола с българска регистрация, оповестяват от Агенция " Митници ".

Превозното средство е пристигнало в митническия пункт в Малко Търново на 03.09.2022 година на трасе „ Входящи леки коли и рейсове “ от Турция. Шофьорът и пътничката в автомобила – семейство български жители, са декларирали, че нямат нищо за обявление. При последвалата инспекция митническите инспектори откриват в джобове в облеклата на водача с букви И.А четири пакета с бижутерски произведения от жълт метал. Още два пакета с украшения са открити в облеклата на дамата с букви С.А.

Установени са общо 794 грама недекларирани бижутерски произведения - пръстени, гривни, обеци, медальони и други, които съгласно първичната експертиза от експерт са направени от 14-каратово злато и са на обща стойност 63 520 лв.. По случая е формирано досъдебно произвеждане от проверяващ митнически контрольор от Търговско дружество Митница Бургас, което се организира под надзора на Окръжна прокуратура – Бургас.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР