Контрабандни над 6.700 кг сребърни накити откриха митническите служители при

...
Контрабандни над 6.700 кг сребърни накити откриха митническите служители при
Коментари Харесай

Иззеха контрабандни бижута за над 40 000 лв. на „Капитан Андреево“ /снимки/

Контрабандни над 6.700 кг сребърни украшения откриха митническите чиновници при инспекция на пътнически микробус, оповестиха от Агенция "Митници ".
На 21 октомври на Министерство на правосъдието "Капитан Андреево " идва микробус, в който пътували от Турция за България лидерът и две дами, всички български жители.
Те декларирали, че не придвижват артикули, валута и валутни полезности за обявление. Превозното средство е селектирано за щателна митническа инспекция, при която са открити 11 пакета, съдържащи произведения от бял метал.
Те са били укрити във фабрична празнина в купето, под пасажерската и шофьорската седалки, както и в джобовете на дамски елек и във възглавница, които са били част от персоналния багаж на една от пътничките.
От „ укритията “ са извадени общо 2311 бижутерийни произведения - пръстени, гривни, медальони, огърлици и обеци. При направената от експерт експертиза се открива, че накитите с тегло 6743 грама са от сребро проба 925 на стойност 40 458 лв..
В хода на инспекцията се открива, че контрабандните украшения са благосъстоятелност на една от дамите, на която е формиран акт по Валутния закон. По случая е формирано административнонаказателно произвеждане.
За интервала от май до края на септември на тази година при инспекции на "Капитан Андреево " митническите инспектори са задържали близо 72 кг контрабандни златни и сребърни украшения, което е 14 пъти повече в съпоставяне със същия интервал на предходната година.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР