Контейнеровозът, заседнал на Суецкия канал, все още не е изтеглен

...
Контейнеровозът, заседнал на Суецкия канал, все още не е изтеглен
Коментари Харесай

Суецкият канал ще остане блокиран още няколко дни

Контейнеровозът, затънал на Суецкия канал, към момента не е изтеглен изцяло и ще отнеме към три дни, с цел да се възвърне естествения трафик, цитира ТАСС източник на Службата на водния път в Египет, съобщи БГНЕС.
" Досега се вършат опити за изваждане на кораба от наземния сектор, отчасти сполучлив, само че той блокира новия канал, по който към момента не е възобновен трафика ", споделя службата. Затова ще са нужни два до три дни. Сега цялото придвижване на корабите се прави през остарелия канал и единствено в посока от Средиземно море. Всички кораби в Червено море към момента са спрени.
 Кораб заседна и блокира Суецкия канал Кораб заседна и блокира Суецкия канал
Суецкият канал в Египет е блокиран от огромен товарен транспортен съд, който е затънал откакто се е завъртял в тесния канал, демонстрират уеб сайтове за...
Във вторник сутринта, по време на пясъчна стихия, един от най-големите контейнеровози в света, плаващ под панамски байрак заседна, опрял носа си в единия бряг и кърмата в другия. В резултат на това плавателният съд с водоизместимост от 220 хиляди тона и дължина от 400 метра изцяло блокира навигацията по канала. Както беше обявено по-рано, блокирането на трафика е довело до прекъсването на най-малко 10 танкера, които държат 15 милиона барела недопечен нефт, заседнали в Суецкия канал.
Според наличната информация, единствено на входа на канала от юг до сряда вечерта са се натрупали 15 плавателни съда, а сутринта има по-малко от 10. Задръстването на кораби, искащи да преминат през канала, се простира съвсем до Индия. Сега главното придвижване се прави по остарялото русло на канала. В момента се изследва въпросът за опцията за прекосяване на кораби по схемата, която е съществувала преди отварянето на новия канал - 12 часа във всяка посока.
Суецкият канал придвижва 12% от международния товарен трафик и е един от най-натоварените водни пътища за международните колета с петролни танкери. През него минават 8% от корабите, пренасящи полутечен газ. Общо 19 хиляди кораба годишно следват канала или повече от 50 дневно.
През 2014 година стартира построяването на 72 км успореден канал, с цел да се обезпечи двупосочен трафик на корабите. Проектът, който коства на Египет 8,2 милиарда $, е приключен година по-късно. В резултат на това, времето за пътешестване е понижено от 22 на 11 часа. Дълбочината му надвишава 20 м, което разрешава най-големите кораби в света, в това число петролни танкери, да минават през него. Годишният товарен трафик надвишава 1 милиард тона.
 Новият Суецки канал заплашва екосистемата на Средиземно море Новият Суецки канал заплашва екосистемата на Средиземно море
Откритият преди дни нов Суецки канал Между Червено и Средиземно море слага екологични въпроси. Докато управляващи и политици се радват, ч...
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР