Контактната група, инициирана от ГЕРБ за съставяне на ново правителство,

...
Контактната група, инициирана от ГЕРБ за съставяне на ново правителство,
Коментари Харесай

Плевнелиев ще e в контактната група на ГЕРБ: Започваме работа след сформирането на 48-ото НС

Контактната група, инициирана от ГЕРБ за сформиране на ново държавно управление, ще стартира своята работа след сформирането на постоянното 48-о Народно заседание. Това заяви президентът от 2012 до 2017 година Росен Плевнелиев в изказване, изпратено до медиите, в което се удостоверява че той е приел поканата на Бойко Борисов.

Малко по-рано водачът на ГЕРБ заяви, че политици с престиж ще бъдат поканени за медиатори в договарянията за кабинет, като измежду посочените от Борисов бяха Росен Плевнелиев и Соломон Паси.

" Благодаря за оказаното доверие да се включа в контактна група за търсене на единодушие по правила и цели, на които да стъпи едно бъдещо постоянно държавно управление. Предстои да се формализира нейния състав, като групата остава отворена за оферти от другите проевропейски и евроатлантически партии. Контактната група ще стартира своята работа след съставяне на постоянното 48-мо Народно Събрание, като ще заседава и ще дава конференции за постигнатите резултати само в постройката на Народното събрание ", написа Плевнелиев.

По думите му партийните централи няма да се посещават, нито ще се организират срещи на други места, а единствено пред очите на българските жители и медиите, " тъй като ще се работи за доверие и бистрота ".

" Контактната група ще организира срещи с всички проевопейски и демократични сили за търсене на единодушие по правила и цели, на които да стъпи едно бъдещо държавно управление за превъзмогване на рецесиите и стабилизиране на страната ", изясни още Плевнелиев.

" Целта е да се промени методът, да се възвърне разговорът, да се работи за доверие, да се търси обединяване към базисни правила, национални цели и работещи решения ", добави българският държавен глава от 2012 до 2017 година.

На брифинга на ГЕРБ Борисов акцентира, че след диалозите на преговорните екипи с партиите, в случай че се откри, че има допирни точки по няколко тематики, следва да бъдат препоръчани имена за министри.

" Гласуваме едно държавно управление, което да влезе, да ги извърши въз основата на това и всяка партия да си носи отговорността от подписа, че парламентарната група ще го следва. Само това е решението за мен. Всички останали приказки са на хора, които не си обичат народа ", посочи още водачът на ГЕРБ по отношение на договарянията с контактната група

 
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР