Контактът с извънземните отново се отлага за неопределено време. Астрономите

...
Контактът с извънземните отново се отлага за неопределено време. Астрономите
Коментари Харесай

Около нас цари пълна тишина: проектът Breakthrough Listen не успя да открие следи от извънземни

Контактът с извънземните още веднъж се отсрочва за неопределен срок. Астрономите от плана Breakthrough Listen за три години интензивно наблюдаване изследваха и сканираха над 1300 звезди на разстояние до 160 светлинни години от нашата планета, само че не съумяха да открият каквито и да било следи от извънземни цивилизации.



Единствените сигнали, които радиотелескопът Грийн Банк (на снимката) в Западна Вирджиния, са били със земен генезис. Това са сигналите от мобилните телефони, от летящите към Земята спътници и други сходни.

„Около нас царува цялостна тишина“

Дъмите са на Дени Прайс, астроном от Калифорнийския университет в Бъркли, участник в плана Breakthrough Listen, задачата на който е проучването на милионите звезди от Млечния път и стотиците прилежащи галактики за характерни радио и оптични сигнали.

„Но ние не губим вяра: останаха още толкоз доста подобаващи звезди и най-различни способи за вписване на сигналите от тях“ – сподели още ученият.

Популярното издание The Guardian разясни, че в границите на плана Breakthrough Listen астрономите се пробват да записват „технологични сигнатури“. Това са мощни електромагнитно сигнали, напълно разнообразни от естествените предавания, пронизващи нашата вселена. Тези сигнали би трябвало да се основават от софтуерната активност на извънземните – връзки, електромагнитни и оптични предавания с неестествен генезис и други сходни.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР