Консумирането на една допълнителна порция плодове или зеленчуци дневно снижава

...
Консумирането на една допълнителна порция плодове или зеленчуци дневно снижава
Коментари Харесай

Как да намалим риска от диабет

Консумирането на една спомагателна порция плодове или зеленчуци на ден снижава риска от диабет вид 2 с 25%. Това са открили Британски учени от университета в Кеймбридж, написа Българска телеграфна агенция, цитирайки DailyMail. За задачата не е нужно доста нарастване на тези артикули в менюто - задоволително е да прибавим единствено 66 грама.

Във Англия порцията плодове или зеленчуци е закрепена на 80 грама. Това се равнява на три супени лъжици варени моркови, на две глави броколи или на дребна ябълка. Според научния колектив от Кеймбридж потреблението на естествени храни, а не витаминните добавки, работи благотворно за предотвратяването на диабет от вид 2.

В изследването са били изследвани медицинските данни на 9 754 души, страдащи от заболяването. Те били съпоставени с тези на здрави хора от осем европейски страни. При направения разбор се е оказало, че хората с нараснала консумация на плодове и зеленчуци имат до 50% намален риск от насърчаване на болестта, спрямо тези с по-ограничен банкет. Хората с дребна консумация са приемали по 274 грама плодове и зеленчуци на ден, а тези с висока - 508 грама.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР