Консумацията на зелени листни зеленчуци помага за контролиране на нивата

...
Консумацията на зелени листни зеленчуци помага за контролиране на нивата
Коментари Харесай

Зелените листни зеленчуци предпазват от диабет

Консумацията на зелени листни зеленчуци оказва помощ за управление на равнищата на кръвната захар и за предотвратяване от евентуално развиване на диабет вид 2, написа в. "Дейли експрес ", базирайки се на английски експерти.

Диабет вид 2 се характеризира с незадоволително произвеждане на хормона инсулин от панкреаса, което затруднява тялото да трансформира кръвната захар в сила. Сред признаците на болестта са необяснима загуба на тегло, отмалялост, жадност, чести позиви за уриниране.
диабет

Пациентите с диабет вид 2 са изложени на до пет пъти по-висок риск от сърдечносъдови заболявания, бъбречна незадоволително и загуба на зрение.

Рискът от нараснала кръвна захар може да се понижи посредством избягването на избрани храни като рафинирана захар и хидрогенирани мазнини и наблягането на други, да вземем за пример зелени листни зеленчуци - спанак, маруля, зелено зеле, листа от ряпа, кейл, манголд.

Тези зеленчуци са отличен източник на фибри и потребни субстанции като магнезий и витамин А, които имат свойството да намаляват кръвната захар. Те също така са с невисок гликемичен показател.

Според специалисти от компания "Хелтспан " на ден количество зелени листни зеленчуци, равняващо се на 1,35 порции, намалява риска от развиване на диабет вид 2 с 14 %.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР