Консумацията на големи количества шоколад може да възстанови и дори

...
Консумацията на големи количества шоколад може да възстанови и дори
Коментари Харесай

Черният шоколад подобрява зрението


Консумацията на огромни количества шоколад може да възвърне и даже да усъвършенства зрението, откриха американски биолози.

По данни на Световната здравна организация към 1,5 милиона души страдат от късогледство. Броят на децата и възрастните с нарушено зрение непрекъснато пораства от средата на предишния век. Причината за това са освен обществените фактори и растящото натоварване на очите, само че и гените.

Разпространението на късогледството кара учените и медиците да търсят нови способи за битката с отслабването на зрението, които да не изискват хирургична интервенция. Например, потреблението на огромни количества моркови или боровинки оказват помощ на очите по-бързо да се възстановят от разнообразни контузии, само че не усъвършенстват самото зрение.

Джеф Рабин и неговите сътрудници са решили да ревизират една известна национална доктрина, че потреблението на шоколада усъвършенства работата на очите.

За да ревизират това, те са поканили към 30 души с обикновено зрение и късогледство. Те са създали няколко теста преди потреблението на шоколада и по-късно. Учените означават, чe нито експериментаторите, нито участниците в опитите са знаели, какъв вид шоколад са похапнали и какво тъкмо е тествано, което е осигурило чисти резултати.

Оказало се, че потреблението на мрачен, а на млечен шоколад усъвършенства работата на очите, покачва контрастността, която се демонстрира изключително при четенето на текст с малък шрифт. Силата на този резултат не е била огромна, само че тя не е изчезнала при всички вероятни инспекции. Това приказва в интерес на шоколада, който в действителност оказва помощ на очите. /БГНЕС
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР