Консумацията на чесън намалява риска от развитието на някои видове

...
Консумацията на чесън намалява риска от развитието на някои видове
Коментари Харесай

Чесънът помага срещу рак и диабет


Консумацията на чесън понижава риска от развиването на някои типове рак, сърдечно-съдови болести и диабет вид две. Това откриха учени от Нотингамския университет във Англия. Резултатите от тяхното проучване са оповестени в списанието Trends in Pharmacological Sciences.

Полезният резултат на чесъна се трансформира според от метода на подготвяне, само че учените към момента не са стигнали до единогласие, кой от тях е най-хубавият.

Съдържащите сяра съставки в чесъна могат да трансформират в клетките и тъканите количеството на по този начин наречените сигнални молекули на газообразните субстанции, които провокират физиологични и биохимични процеси и вземат участие в тяхното контролиране.

„ В тази област остава голям шир за намирането на способи да се понижи риска от болести и да се укрепи здравето на индивида, само че ние при всички положения се завръщаме към въпроса, по какъв начин точно тези съдържащи сяра съставни елементи се преобразуват в процеса на обмяната на субстанции “, съобщи Питър Роуз, един от създателите на проучването. /РИА „ Новости “
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР