Консултациите вървят много добре на този етап. Имаме намерение да

...
Консултациите вървят много добре на този етап. Имаме намерение да
Коментари Харесай

Председателят на ПГ на ПП: Имаме намерение да получим мандата за правителство и да го върнем изпълнен

Консултациите вървят доста добре на този стадий. Имаме желание да получим мандата за сформиране на държавно управление и да го върнем изпълнен. Това сподели в предаването "Още от деня " ръководителят на парламентарната група на " " Андрей Гюров.

Коалиционното съглашение към този момент изпратено на нашите съдружни сътрудници. Надяваме се в края на тази седмица да имаме мандат, добави той.

Искаме, когато избрана политическа партия поеме отговорността в обещано министерство, тя да носи цялата отговорност. Вътре в министерствата, в които партиите ще имат министър, те ще имат независимост да назначат и зам.-министри. Принципът е, че когато тези министри бъдат гласувани в Народното събрание, те стават министри на България. Тогава към този момент ще бъдем еднообразно сериозни и подкрепящи към тях. Ще търсим отговорност по един и същи метод за всички решения. Имаме задоволителна увереност, че нещата ще се случат по този начин, както са контрактувани. Имаме едно доста добре написано съглашение. Отговорността ще бъде на министрите, а в Народното събрание ние ще имаме свободата да питаме, в случай че политики не се извършват по този начин, както сме ги заложили, съобщи Гюров.

Ще следваме политиката да върнем Народното събрание на вярното място на политическата сцена в България. Това значи, че ще реализираме доста явен надзор на протичащото се в Министерски съвет. Така че ще каним постоянно министри на надзор в Народното събрание, разгласи ръководителят на парламентарната група на " ".

Желанието ни е при всяка една сфера, в която ще работим, да създадем разбор на случвалото се в предишното. Ще бъдем диалогични и открити. Поставили сме си за цел да променим България. Ако нещо е в полза на България, ще работим и с опозицията, няма проблем в това. Въпросът е какви са общите визии за развиването на България, уточни Андрей Гюров.

Един от първите законопроекти, които ще внесем, ще бъде нов законопроект за КПКОНПИ, тъй като резултатът от битката с корупцията е нулев. Ще използваме и всички законови благоприятни условия да вървим към смяна на Висшия правосъден съвет. Имаме лостове, които да използваме, с цел да упражним задоволителна тежест за една по-добра конструкция на прокуратурата, която да ни докара до по-добри резултати в битката с корупцията, сподели още Гюров, като разясни, че ще се работи и за закриване на Специализирания съд и Специализираната прокуратура.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР