Консултациите с парламентарно представените политически партии при президента вървят много

...
Консултациите с парламентарно представените политически партии при президента вървят много
Коментари Харесай

Андрей Гюров: Всяка партия ще носи пълната отговорност за министерството, което управлява

Консултациите с парламентарно показаните политически партии при президента вървят доста добре. Имаме желание в най-скоро време да получим мандата и този път да го върнем изпълнен и то без основни изненади в него. Това съобщи в " Още от деня " по Българска национална телевизия ръководителят на ПГ на " " Андрей Гюров.

Преговорите текат интензивно и сега. Споразумението беше изпратено на нашите сътрудници, следва в идващите дни те да се срещнат с него, да минат през вътрешните си процеси на утвърждение и в границите на тази седмица се надяваме да получим мандат, добави той.
Кирил Петков удостовери, че ще има две нови министерства и четирима вицепремиери
Очакваме да имаме 4 вицепремиери, както и две нови министерства. Това съобщи Кирил Петков - съпредседател на " Продължаваме промянат...

Гюров не разяснява разпределението на министерските кресла, защото те се разискват към момента. Той беше безапелационен, че визията на " Продължаваме промяната " е, когато избрана политическа партия поеме отговорността в обещано министерство, тя да носи цялата отговорност.

" Вътре в обособените министерства съответните партии, които ще назначат министрите, ще имат цялостната независимост да назначат и своите зам.-министри. При нас правилото е следният - когато министрите бъдат определени и гласувани в Народното събрание, те стават министри на България и тогава ние ще имаме еднообразно отношение към всички министри, без значение от коя партия са излъчени и ще бъдем еднообразно сериозни и подкрепящи ги ", означи ръководителят на ПГ на " Продължаваме промяната ".

Гюров уточни, че не е обсъждано основаването на комисия за проверка на предходното ръководство, само че сподели, че във всяка сфера, в която предстоят структурни промени, да се направи разбор на това, което се е случвало в предишното, какво от него може да се запази, кое да се надгради и кое да се промени напълно. Подобно изследване би лишило сред 3 и 6 месеца.

" От " Продължаваме промяната " декларирахме, че ще бъдем диалогични и открити. Затова, когато ползите ни да променим България в посока на това тя да бъде просперираща съответстват с ползите на представителите на опозицията, не виждам проблем, в случай че бъдем подкрепени от тях ", акцентира той. Гюров добави, че " Продължаваме промяната " ще се стреми към образуване на конституционно болшинство, което би подсигурило провеждането на промените особено в правосъдната сфера.
Радев към " Продължаваме промяната ": Дойде краят на едноличната премиерска власт
Времето на едноличната премиерска власт завърши и вярата то да бъде възобновено беше изрично отхвърлено от българските граждан...

Андрей Гюров съобщи, че един от първите закони, който " Продължаваме промяната " имат намерение да внесат в Народно събрание за разглеждане, е нов законопроект за КПКОНПИ. По думите му в този момент функциониращата конструкция не е ясна и няма забележими резултати от активността й. Това надлежно обуславя и нуждата от смяната на управлението на КПКОНПИ. Комисията ще бъде разграничена на две, разкри ръководителят на парламентарната група на Политическа партия. По негови думи едната част от комисията ще има проверяващи функционалности и ще се бори с корупцията, а другата ще събира средствата, получени по противозаконен път. Той изясни още, че " Продължаваме промяната " са за закриване на профилираните съдилища.

Държавната администрация би трябвало да бъде усъвършенствана, като това няма да стане силово и стремително. По думите му има механизми през изтекли контракти, през хора, навършили пенсионна възраст да се извърши оптимизацията там.

КПКОНПИ ще бъде разграничена на две, разкри ръководителят на парламентарната група на „ Продължаваме промяната ” Андрей Гюров пред Българска национална телевизия. По негови думи едната част от комисията ще има проверяващи функционалности и ще се бори с корупцията, а другата ще събира средствата, получени по противозаконен път.

Партиите ще носят политическа отговорност за дейностите на министрите, които са излъчени от тях в бъдещото държавно управление, а Народното събрание ще оказва постоянен надзор и ще вика членовете на кабинета постоянно. " Засега не е обсъждано дали в новото Народно заседание ще има комисия за проверка на ръководството на ГЕРБ ", заяви още Гюров. Той изясни, че даже и да няма специфична комисия по проверката на предходното ръководство, ще има разбор по какъв начин е ръководена България в последните години. Този разбор ще отнеме от 3 до 6 месеца, изясни депутатът.
Преговарящите разпределиха министерствата по формулата 8:4:4:3
Вече ясна структурата на новото държавно управление. Продължаваме промяната ще получи 8 министерства, Българска социалистическа партия и Има Такъв Народ - по 4, а Демократична България - 3. В структурат...

Още от ПОЛИТИКА:
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР