Консултациите при президента този път ще имат формален характер, защото

...
Консултациите при президента този път ще имат формален характер, защото
Коментари Харесай

Социологът Евелина Славкова: Румен Радев е договорил своя „квота“ в новото правителство

Консултациите при президента този път ще имат фиктивен темперамент, тъй като нещата са доста по-ясни авансово, в сравнение с след изборите през юли. Процедурно обаче би било мъчно в края на седмицата да бъде гласувано държавно управление. Това сподели пред БНР социологът Евелина Славкова от Изследователски център “Тренд “.

“Тази седмица може би няма да имаме кабинет, по-скоро другата “, предвижда Славкова.

Присъствието на Бойко Рашков в идващия кабинет му придава облик на реваншизъм, счита социологът.

Според Славкова фактът, че някои от служебните министри остават, няма по какъв начин да не хвърли сянка върху държавното управление.

С трима министри не можеш да управляваш в сянка, само че „ тези трима министри демонстрират, че президентът се е договорил, уговорил с Политическа партия, да има своя „ квота “ в границите на това държавно управление, с тези трима министри “, разяснява Славкова в предаването „ Преди всички “.

Бойко Рашков има най-силната анти-ГЕРБ изразителност и това няма да заглъхне, добави тя. “Остава чувството, че този кабинет, с изключение на прокламираната решителна смяна, ще има реваншистки темперамент по отношение на предходните ръководещи “, разяснява Евелина Славкова.

Според нея ГЕРБ ще бъдат остра съпротива. “В Народното събрание сигурно ще имаме мощна коалиция с 4 партии и мощна съпротива, даже в лицето на „ Възраждане “.

Евелина Славкова е на мнение, че никога „ Възраждане “ не би трябвало да се подценява.

“Имат значително последователи в България, изключително когато приказваме за ваксини. Те имат тематики, които другите политически обединения нямат и те ще продължат да ги показват пред своя електорат, с цел да запазят своя облик. Костадин Костадинов има политически опит, той не е инцидентно попаднал човек в Народното събрание. “
Източник: pik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР