Консултативният съвет за национална сигурност заседава четвърти час като темата

...
Консултативният съвет за национална сигурност заседава четвърти час като темата
Коментари Харесай

Марешки пръв напусна КСНС. По думите му няма заплаха за националната сигурност

Консултативният съвет за национална сигурност заседава четвърти час като тематиката е „ Актуалните опасности и закани за националната сигурност на страната. Състоянието на въоръжените сили и какви са Необходимите ограничения “. Участниците в Консултативния съвет по национална сигурност разискват ситуацията в Сирия и на Балканите.

Преди минути единствено ръководителят на „ Воля “ Веселин Марешки напусна КСНС и съобщи, че участниците са се обединили към това, че съществени закани за националната сигурност няма.

По информация на „ По света и у нас “ сега се изготвя финалният текст на изказването, което ще бъде прочетено пред медиите.

„ Заседанието на КСНС завърши, сега се вършат редакции на текста. Има консенсус, прецизират се последни текстове “, сподели пред публицисти в Президентството водачът на „ Воля “ Веселин Марешки.

„ Един от главните въпроси беше модернизацията на армията. Мисля, че има консенсус. Относно това дали би трябвало да бъде осъвременена има някакви различия по отношение на темповете и периодите “, уточни той. „ Разногласията не са огромни. За идващите 3 години беше показано какъв е проектът и с какъв брой не се доизпълнява. Разликата за идната година беше 100 млн., не мисля, че това е огромен проблем и ще наруши програмата за модернизирането на армията “, сподели още водачът на „ Воля “, представен от организация „ Фокус “.
 КСНС разисква ситуацията в Сирия и на Балканите, и рисковете пред България КСНС разисква ситуацията в Сирия и на Балканите, и рисковете пред България
Вече два часа тече Консултативният съвет по национална сигурност, който президентът Румен Радев свика. Темата е „ Актуални опасности и закани за национа...

Четвърти час КСНС разисква ситуацията в Сирия и на Балканите, както и рисковете и заканите пред сигурността на България, съобщи репортерът на Българска национална телевизия Вера Александрова.

КСНС заседава по същата тематика преди към година, когато бяха набелязани съответни ограничения със периоди, свързани с модернизацията на армията и възстановяване на материалното богатство на военнослужещите. До този миг огромна част от тези ограничения не са изпълнени, поради което президентът Радев желае да разбере какво да се направи, с цел да станат факт тези решения.

Предвидено е на Съвета да бъдат показани четири отчета по тематиката, а какви ще са решенията ще разберем по-късно денем.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР