Консултативният съвет към министъра на икономиката и индустрията обсъди механизъм

...
Консултативният съвет към министъра на икономиката и индустрията обсъди механизъм
Коментари Харесай

Консултативен съвет обсъди механизъм за оперативно управление на рафинерията в Бургас

Консултативният съвет към министъра на стопанската система и промишлеността разиска механизъм за оперативно ръководство на рафинерията в Бургас във форсмажорни обстановки. Мярката се постанова от наредбите в Закона за административното контролиране на икономическите действия, свързани с петрол и нефтопродукти, признат от 48-ото Народно заседание.

Законът вкарва условието при рецесия страната да поеме оперативния надзор върху обектите от сериозната инфраструктура, каквато е рафинерията в Бургас, посредством така наречен особени търговски шефове. Сега е належащо да бъдат основани критериите и изискванията, на които би трябвало да дават отговор особените търговски шефове, е показал министър Никола Стоянов. По думите му страната би трябвало да е готова и да реагира в границите на часове, в случай че обстановката го постанова.

В рамките на консултативния съвет ще се сътвори експертна работна група, която да създаде методиката за оценка на възможните претенденти за позицията. работната група ще детайлизира и обектите от сериозната инфраструктура, за ръководството на които би се наложило основаването на такава служба.

Решено бе още регистърът на обектите, който включва бензиностанции и пълначни станции, да бъде цифровизиран, за за може да се следи активността им.

По обявата работи: Георги Даскалов
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР