Консултантската компания Henry Dannell проучи цените на луксозни имоти в

...
Консултантската компания Henry Dannell проучи цените на луксозни имоти в
Коментари Харесай

Със 116% поскъпнаха имотите в елитен квартал

Консултантската компания Henry Dannell изследва цените на първокласни парцели в 51 от най-престижните пощенски кодове в английската столица. Намаляването на търсенето от страна на богати задгранични купувачи значи, че пазарът на първокласни парцели в Лондон изпитва усложнения през последните години. Това се дължи първо на политическата неустановеност, породена от Brexit, следвано от пандемията, която наложи ограничавания за интернационалните пътувания. Проблемът ще продължи, отчитайки какво се случва в света вследствие на войната в Украйна.

Въпреки това, анализатори чакат пазарът на парцели от висок клас в Лондон да се възвърне през настоящата година. А редица огромни региони към този момент са записали доста нарастване на цените през последната година.

От 2020 до 2021 година цените на първокласните парцели с пощенски код Camden WC1A са се нараснали най-вече – 114%. Южният завършек на региона е на второ място в класацията с 55% растеж на годишна база.

Уестминстърските пощенски кодове W1W (+35%) и SW1H (+34%) претърпяха идващото най-голямо нарастване на продажните цени в Лондон, като SW5 в Кенсингтън и Челси (+28%) и SW1P (+26%) още веднъж в Уестминстър, който също означи растеж от над 25%.

„ Със сигурност има възобновление на доверието на пазара на първокласни парцели в централен Лондон. Налице са фактори, по които може да се съди, че 2022 година би трябвало да бъде доста позитивна година за този пазарен сегмент, като възходящото търсене от задгранични купувачи евентуално ще окаже най-значително влияние върху предстоящото възобновяване на пазара “, споделя Джеф Гарет, шеф на Henry Dannell.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР