Консултант на звезди предупреждаваНай-уязвимите части са челото, брадичката, бузите и

...
Консултант на звезди предупреждаваНай-уязвимите части са челото, брадичката, бузите и
Коментари Харесай

Храната и напитките се отпечатват върху лицето

Консултант на звезди предизвестява
Най-уязвимите елементи са челото, брадичката, бузите и очите

Спрете за три седмици продуктите, с които сте прекалили

Нигма Талиб, натуропат и специалист по грижа за кожата, при която се съветват звезди като актрисата Сиена Милър, гуруто на грима Шарлот Тилбъри и други, твърди, че единствено като огледа човек, може да дефинира какво яде и с какво злоупотребява.

Лекарката споделя, че за някои хора е задоволително да преядат зърнени храни за един ден (например закуска с овесени ядки и няколко сандвича, лазаня за обяд и паста за вечеря), с цел да стартира мощно отичане на лицето. Най-уязвимите елементи съгласно специалиста са челото, брадичката, бузите и очите. В книгата си за преждевременното стареене Reverse the Signs of Ageing доктор Талиб разпознава четири групи артикули, чието влияние се отразява преди всичко върху кожата. Това са млечните храни, съдържащите захар, алкохолните питиета и богатите на глутен артикули.

“Винено лице ”

Типични признаци: злоупотребяващите с алкохол развиват особено зачервяване по бузите, носа и в региона сред веждите. Те имат висящи клепачи, разширени пори, обезводнена кожа, през която прозират капиляри по бузите, назолабиалните гънки се задълбочават.

Причина? Алкохолът дехидратира кожата, а неналичието на влага способства за появяването на голям брой бръчки. Най-много страдат назолабиалните бръчки - стават по-дълбоки и забележими. Не забравяйте, че алкохолът съдържа доста захар, която унищожава колагена (именно той е виновен за еластичността на кожата).

Известно е, че алкохолът инхибира действието на ензим, от който тялото се нуждае, с цел да се бори с възпалението на кожата, и единствено няколко чаши вино са задоволителни, с цел да зачервят бузите и носа. В допълнение, напитките, съдържащи алкохол (както и топлите питиета, и пикантните храни), провокират прилив на кръв към повърхността на кожата. Ако това се случва постоянно, капилярите непрекъснато се уголемяват и оцветяват лицето в вреден червеникав цвят.

Съвет: Лекарят предлага да не се пие алкохол в продължение на три седмици, с цел да се даде опция на червата да се възстановят, а в бъдеще е по-добре да го откажете изцяло.

“Захарно лице ”

Типични признаци: бръчки по челото, торбички под очите, акне и възпаления, изтъняване на кожата, сивкаво-блед загар.
Причина? Консумирането на огромни количества сладки храни предизвиква гликация, развой, при който глюкозните молекули вършат в началото еластичните колагенови нишки твърди и негъвкави. В резултат на това кожата губи разтегливост, увисва - изключително под очите, където е най-тънка.

Според проучването на доктор Талиб челото ни отразява храносмилателни проблеми. Ето за какво притежателите на “захарно лице ” постоянно се тормозят от обриви и бръчки в тази съответна част на лицето. Дори при тези, които не страдат от акне, само че злоупотребяват със захарта, кожата придобива бледоземлист цвят. Това се дължи на повишение равнищата на инсулин, което подтиква производството на хормона на напрежението кортизол.

Един от най-любопитните признаци на пристрастяване към захарта може да се види по... веждите. Инсулинът от корист със захар натоварва прекалено надбъбречните жлези, които, наред с други задания, управляват растежа на веждите. Оределите или тънки вежди може да са симптом на надбъбречна непълнота, която претрупва жлезите, контролиращи хормона на напрежението.

Съвет: Избягвайте сладкиши, бисквити и съсредоточени плодови сокове.

“Млечно лице ”

Типични признаци: подути клепачи, торбички и тъмни кръгове под очите, акне по брадичката - индивидът очевидно не знае, че млечните артикули са му противопоказни.

Причина? Изследвания демонстрират, че с годините човек последователно се лишава от ензими, които му разрешават дейно да усвоява лактозата. Ето за какво диетолозите не поучават да злоупотребяват с млечни артикули хора над 30 години. Ензимите, съдържащи се в млякото, нарушават салдото на вашите хормони, по-специално на по този начин наречените “полови хормони ” - естроген и прогестерон - и вследствие на комплицирани клетъчни процеси блокират порите, задържайки бактериите върху кожата. Зоната на брадичката е обвързвана с репродуктивните органи. Ето за какво, заради дисбаланс на половите хормони, тук акнето и зачервяването са най-силно изразени.

Съвет: Преминете към мляко без лактоза или се пробвайте да ограничите напълно приема на млечни артикули за три седмици.

“Глутеново лице ”

Типични признаци: червени петна по челото, подути бузи и възрастови петна към брадичката.
Причина? Глутенът е протеин, съдържащ се в пшеницата, ръжта и ечемика. Въпреки че малко хора страдат от нетърпимост към глутен, за мнозина той може да аргументи дребни възпалителни реакции в тялото, които най-често се появяват на лицето - то се подува. Глутенът визира и клетките, виновни за пигментацията на кожата, което води до кафяви петна по брадичката.

Съвет: Д-р Талиб предизвестява, че никакви козметични способи и пилинги няма да могат да ви отърват от признаците на “глутеново лице ”. Единственият излаз е да премахнете глутена от диетата си. Пийте повече вода, яжте храни, богати на фибри, и подпухналостта ще намалее, а тенът ще се изравни.
По-добре отидете на доктор
Други експерти поучават вместо да търсите “забранени храни ” по лицето си, да се свържете с подобаващия доктор при избрани признаци:

• Ако поддържате подутина с ясно изразени торбички под очите в продължение на няколко седмици - отидете на нефролог за обзор на бъбреците;

• Ако имате неясно, подпухнало и отпуснато лице, а също така косата ви пада, менструалният цикъл е нарушен, няма да е ненужно да посетите ендокринолог;

• Ако по лицето има доста лющене, зачервяване, консултирайте се с гастроентеролог: жлъчният мехур може да не е наред;

• “Син назолабиален триъгълник ”, тъмни кръгове под очите - отидете на кардиолог;

• “Розово лице ” и зной - обърнете се към пулмолог.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР