Консулската служба на България спира временно приема на документи за ...

Консулската служба на България спира временно приема на документи за

България спира временно да издава туристически визи за руснаци

Консулската работа на България стопира краткотрайно приема на документи за туристически визи и визи за притежатели на парцели. Засега не излиза наяве какъв брой време ще бъде трае това ограничаване, оповестяват съветските медии, представени от в. " Сега ".

Според туроператори, българското консулство в Москва ги е предизвестило, че към този момент се стопира приема на документи за туристически визи и визи за притежатели на парцели, а като причина за това е представена " актуалната изключителна обстановка ".

Същевременно с това генералното консулство на България в Екатеринбург е краткотрайно затворено.

Новината идва на фона на решението на съветското външно министерство в Москва да изгони 14 български дипломати в отговор на изгонените 70 представители на съветската задача от България.

Руската консулски служби във Варна отчасти прекрати работата си, а консулството на Русия в Русе спря да работи.

Българските визови центрове в Москва, Екатеринбург и Санкт Петербург (включително районните визови центрове) заради " механически аргументи " не одобряват заявки със възнаграждение на консулска такса от 25 март. Визи за туристически пътувания до България обаче руснаците можеха да получат от генералните консулства на България в тези три града.

Именно тази алтернатива в този момент е спряна.

Все още обаче е допустимо руснаци да пътуват до България, без да имат българска виза. Това може да стане, в случай че имат многократна шенгенска виза или многократна национална виза на Хърватия, Румъния или Кипър.

България и тези страни признават визите на трети страни въз основата на съглашения.

Източник: webcafe.bg


КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР


PromoMall.bg