Конституционният съдия и бивш министър-председател на България в периода 1991-1992

...
Конституционният съдия и бивш министър-председател на България в периода 1991-1992
Коментари Харесай

Избраха Филип Димитров за зам.-председател на Венецианската комисия

Конституционният арбитър и някогашен министър-председател на България в интервала 1991-1992 година Филип Димитров е определен за зам.-председател на Комисията за народна власт посредством право (известна като Венецианската комисия) към Съвета на Европа. Той е представител на България в комисията от началото на 2017 година на мястото на проф. Евгени Танчев, оповестява lex.bg.

Председател на комисията остава италианецът Джани Букики. Изборите за ново управление са били извършени на 6-7 декември във Венеция. Избрани са още двама нови заместник-председатели - Клер Бази-Малаури, член на френския Конституционен съвет и Реджина Кинер (Швейцария), професор на Конституционно и административно право в университета в Цюрих, оповестяват от комисията.

Бюрото към органа също е с нови членове - Хердис Керулф Торгейсдотир (Исландия), Вероника Билкова (Чехия), Майкъл Френдо (Малта) и Талия Хабриева (Руска федерация). Новината за избора на Филип Димитров идва дни, откакто Венецианската комисия разгласи рекомендациите си за промени в законодателството у нас, с които да се обезпечи опция за дейно и без значение следствие против основния прокурор при нужда.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР