Конституционният съд на Република Северна Македония образува дело за българските

...
Конституционният съд на Република Северна Македония образува дело за българските
Коментари Харесай

Конституционният съд на Северна Македония образува дело за българските клубове

Конституционният съд на Република Северна Македония образува дело за българските клубове " Иван Михайлов " в Битоля и " Цар Борис Трети " в Охрид. Делото е по сигнал на крайнолявата, проруска и радикална партия " Левица " с ръководител Димитър Апасиев - един от уредниците на митингите против България през лятото. Съдът би трябвало да реши дали правилникът и програмата на клубовете са противоконституционни.

Партия " Левица " твърди, че опонират на главния закон, тъй като са ориентирани към разпространение на национална или верска ненавист. В сигнала на " Левица " се показва, че активността на клуба е ориентирана към подриване на конституционния порядък на страната и разпространяване на национална ненавист и непоносимост.

Ще бъде прегледан еднакъв сигнал и за клуба " Цар Борис Трети ", като вносител на сигнала е юрист Тони Менкиновски. Според сигнала, активността на клуба е ориентирана против конституционния ред, свободното изложение на националната принадлежност на македонския народ, отказване на неговата самородност и разпалване на национална ненавист.

Решението може да видите
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР