Конституционният съд на Молдова временно отстрани днес от длъжност президента

...
Конституционният съд на Молдова временно отстрани днес от длъжност президента
Коментари Харесай

Конституционният съд на Молдова временно отстрани от длъжност президента Игор Додон

Конституционният съд на Молдова краткотрайно в профил през днешния ден от служба президента Игор Додон поради отхвърли му да утвърди претенденти за министри, предадоха Асошиейтед прес и ДПА.

Решението бе взето, откакто Додон съобщи, че няма да утвърди препоръчани от премиера Павел Филип кандидатури за здравното и земеделското министерство, тъй като нямат нужната подготовка, оповестява Българска телеграфна агенция.

С краткотрайното премахване от служба на президента пълномощията му се поемат от ръководителя на Народното събрание, който може да утвърди номинациите на двамата министри.

Молбата за краткотрайно премахване от служба на Додон бе импортирана в съда предходната седмица от Демократическата партия на Молдова на премиера Филип. 

" Правителството има потребност от министри и не можем да допуснем институционално блокиране ", съобщи един от внеслите молбата депутати.

Проруски настроеният Додон постоянно влиза в разногласия с ръководещата коалиция, която се стреми към по-тесни връзки с Европейски Съюз и Съединени американски щати, отбелязва АП.

Това е четвъртият път, когато пълномощията на Додон са краткотрайно замразени поради отводи да утвърди препоръчани от държавното управление претенденти за министри или да подпише признати от Народното събрание закони.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР