Конституционният съд на Германия реши, че законите за защита на

...
Конституционният съд на Германия реши, че законите за защита на
Коментари Харесай

Германия принудена да осъществи по-сериозни цели за климата след съдебно решение

Конституционният съд на Германия реши, че законите за отбрана на климата в страната не са задоволително обширни в огромна победа за климатичните деятели, принуждавайки държавното управление да премисли задачите си за въглеродните излъчвания, съобщи ДПА.

Съдиите дефинираха, че минусите на законодателството за климата нарушават правата на ищците, мнозина от които са доста млади.

" Регулациите отсрочват огромната тежест от намаляването на излъчванията необратимо към времето след 2030 година ", се споделя в изказване на съдиите.

Правителството има период до края на идната година да уточни задачите за понижаване на излъчванията на парникови газове след 2030 година, постановиха съдиите в Карлсруе.

Според съдиите, в случай че въглеродният бюджет към този момент е изразходван значително до 2030 година, това усилва риска от " тежки загуби на независимост " за тези, които по-късно би трябвало да приложат по-строги ограничения, с цел да реализиран климатичните цели на Организация на обединените нации.

Поколението след 2030 година ще има все по-малко време за намиране на механически решения и използване на строги ограничения за ограничение на световното стопляне до много под 2 градуса или даже 1,5 градуса по Целзий, както е планувано в Парижкото съглашение за климата.

" Практически всяка независимост е наранена от тези бъдещи отговорности за понижаване на излъчванията, тъй като съвсем всички области на човешкия живот са свързани с излъчванията на парникови газове и затова са застрашени от фрапантни ограничавания ", се акцентира в изказването на съда.

За да отбрани закрепените в конституцията свободи, държавното управление е трябвало да вземе защитни ограничения " да смекчи тези огромни тежести ", дефинираха съдиите.

Съдът постановява, че държавното управление е трябвало да вземе " защитни ограничения, с цел да подсигурява защитаващ свободата преход към климатична индиферентност ".

Решението бележи непълен триумф за няколко природозащитни деятели и организации, които заведоха дело против немското държавно управление за използване на по-прецизни ограничения за битка с климатичните промени.

Луиза Нойбауер, водач на немския клон на придвижването " Петъци за бъдеще " и съищец по делото против държавното управление, съобщи: " Това е необикновено огромен ден за мнозина. " Защитата на климата е главно право, добави тя.

" Изключително сме щастливи и сме облекчени ", сподели Софи Бакс, друга съищец. Тя добави, че ефикасната отбрана на климата би трябвало да се направи в този момент, а не когато е прекомерно късно.

Министърът на околната среда Свеня Шулце приветства решението. " Това е изумителен знак за отбрана на климата ", сподели тя.

Министърът на стопанската система Петер Алтмайер написа в туитър, че решението е " епохално за запазване на климата и правата на младежите ".

Парламентът утвърди държавния пакет за климата през 2019 година Включеният закон за запазване на климата регламентира количеството парникови газове, които обособени браншове като превоз, земеделие или жилища могат да отделят през дадена година. Целите за годините след 2030 година към момента не са посочени в закона.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР