Конституционните процедури предполагат добронамереност от участващите страни, заяви пред бТВ

...
Конституционните процедури предполагат добронамереност от участващите страни, заяви пред бТВ
Коментари Харесай

Доц. Наталия Киселова: ПП показаха неуважение към конституционните процедури

Конституционните процедури допускат доброжелателност от участващите страни, съобщи пред бТВ доцент Наталия Киселова, учител по конституционно право, по отношение на провалените съвещания на Политическа партия и Българска социалистическа партия с президента за сформиране на държавно управление.

Тя уточни, че когато се оповестяват срещи на президента, нормално те са авансово съгласувани.

Ако погледнем единствено през последната седмица по какъв начин се държат представителите на „ Продължаваме промяната “, можем да бъдем скептични и към тяхното държание, означи доцент Киселова. Кирил Петков не подаде незабавно оставка, а самата оставка беше изпратена по пощальон, което пренебрежение към конституционните процедури, разясни тя.

Наталия Киселова означи, че в продължение на година страната е в много напрегната обстановка, а политическите водачи употребяват неточен език – да вземем за пример, наричайки поканата за съвещания „ призовка “.

По думите й, към петък от Политическа партия би трябвало да са подготвени с предлагането си за министър председател, който да опита да сформира държавно управление.

Ако техният модел на държание продължи в този звук и от първата политическа мощ заявят, че не са подготвени с кандидатурата си за министър председател, страната може да се окаже в много съществено състояние, разяснява доцент Киселова.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР