Константин Ефремов, смятан за най-висшия руски офицер, говорил досега открито

...
Константин Ефремов, смятан за най-висшия руски офицер, говорил досега открито
Коментари Харесай

Руски офицер призна, че е бил свидетел на брутални изтезания на украинци по време на войната

Константин Ефремов, считан за най-висшия съветски офицер, приказвал до момента намерено за войната, съобщи пред кореспондента на Би Би Си в Москва Стив Розенберг, че е считан от Русия за изменник и беглец.

 

Той сподели, че многократно е бил очевидец в Южна Украйна на разпити и изтезания, постоянно продължаващи цяла седмица.

 

Ефремов уточни, че е желал да напусне армията, само че в последна сметка е бил уволнен, поради отвод да се завърне в Украйна, след което е избягал от Русия. Интервюто с него е направено по интернет.

 

Чрез фотоси и военни документи Би Би Си удостоверява, че Ефремов е бил при започване на войната в региона на Запорожие, в това число в град Мелитопол. Освен за изтезания, разстрели и закани за обезчестяване, Ефремов споделя и за извършвани грабежи от съветските сили.

 

Той прецизира, че е дошъл на 10 февруари 2022 година на полуостров Крим като началник на сапьорско поделение на 42-ра мотострелкова дивизия, която нормално е основана в Чечения, като му е било казано, че ще взе участие във военни учения.

 

" По това време никой не вярваше, че ще има война. Всички мислеха, че това е единствено обучение. Сигурен съм, че даже висшите офицери не са знаели “, сподели Константин Ефремов.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР