Консорциумът, начело с китайската HNA Airport Group, спечели 35-годишна концесия

...
Консорциумът, начело с китайската HNA Airport Group, спечели 35-годишна концесия
Коментари Харесай

Ето какво планират за летище Пловдив от HNA Airport Group

Консорциумът, отпред с китайската HNA Airport Group, завоюва 35-годишна концесия за ръководството на летище Пловдив. Във връзка с идната си инвестиция от HNA Airport Group излязоха със особено известие, публикувано от най-авторитетните медии в Китай и огромните международни осведомителни организации. Ето какво възнамеряват от консорциума за летище Пловдив:

Пловдивското летище ще бъде второто европейско летище в портфолиото на HNA Airport Group след летището във Франкфурт-Хан в Германия. С инвестицията си в Пловдив консорциумът удостоверява желанията си да продължи и задълбочи съдействието си със страните в Европа и прави следващата крачка под егидата на самодейността " Един пояс, веднъж ". В тактиката си за бъдещото развиване на летище Пловдив HNA Airport Group и техните сътрудници слагат отпред сполучливите локални практики и европейски наставления и се концентрират върху по-добрата икономическа и културна интеграция сред Изтока и Запада.

Консорциумът ще разчита на неповторимото географско местонахождение на Пловдив и естествените прерогативи на района в областта на пътната инфраструктура и туризма за мотор на развиване, както от страна на действен потенциал, по този начин и от гледна точна на световното значение на летището. Процедурата по избиране на концесионер за летище Пловдив бе стартирана от министъра на превоза, осведомителните технологии и известията в края на 2016 година Консорциумът на HNA, представян от някогашния министър на стопанската система, енергетиката и туризма Асен Василев, даде своите документи в отрасловото министерство на 17 май 2017 година След близо година разглеждане HNA Airport Group и Plovdiv Airport B.V. завоюваха състезанието и получиха правата да оперират летището за 35 години. HNA Airport има дълготраен опит в оперирането на летища и ще употребява този опит, с цел да разшири активността на летище Пловдив и да го развие като карго хъб и районно летище, обслужващо туристопотока от и към Централна и Източна Европа. България е натурален мост сред Европа и Азия.

Исторически, страната е била първата европейска точка по Пътя на коприната и вратата към европейските пазари. Като втората страна, признала интернационално Китайската национална република, България постоянно е поддържала другарски взаимоотношения с Китай. През последните години, в резултат на подписаните под самодейността " Един пояс, веднъж " междудържавни търговски спогодби, икономическите и търговски връзки сред двете страни не престават да се задълбочават и да покриват от ден на ден нови браншове. Летище Пловдив се намира до втория по величина град в България, Пловдив, и на 150 км от столичното летище София. Пловдив е прочут с хилядолетната си история, като градът и районът, в който се намира Пловдив, оферират отлични условия за туризъм и удобна бизнес среда.

Летище Пловдив има нужните уреди, с цел да дава отговор на потребностите на настоящия си човеко- и товаропоток. Летището може да поддържа 24-часов график, нужен за бъдещите проекти за развиването му. Летище Пловдив е едно от най-конкурентните летища в района и HNA Group възнамерява да го развива благодарение на сътрудници както от Европейски Съюз, по този начин и отвън европейската икономическа зона. Като оператор на летище Пловдив HNA Airport Group планува да вкара своята система за мониторинг и надзор на сигурността, която включва и образование за личния състав на летището. HNA ще употребява създадените от групата SKYTRAX и ASQ методологии, като възнамерява да интегрира и ИТ платформите си за мониторинг на оборудванията и качеството на услугите, подобрявайки дигитализацията на летище Пловдив по отношение на актуалните условия в промишлеността.

HNA Airport Group е поделение на HNA Group, отговарящо за построяването, оперирането и контрола на наземните интервенции на нови летища, както и за планирането и инвестициита в летищни индустриални зони и към този момент съществуващи летища на групата. Компанията се стреми да стане международен водач измежду летищните оператори. Основана през 2003 година, HNA Airport Group оперира и сътрудничи с 16 летища по света, с общ човекопоток от 47.86 млн. пасажери, 658 000 тона товари и повече от 333 000 полета.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР